DUPĂ PIERDERILE MASIVE DIN ZILELE PRECEDENTE Bursele din China îşi revin

A.S.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iulie 2015

Sebastian Vlădescu: "Creşterea PIB-ului anual în China este mult mai consistentă în prezent decât acum 10 ani"

-----------------

Actualizare 14:37 Bursa din Shanghai a închis în creştere cu 4,5%

Bursa din Shanghai a închis şedinţa de tranzacţionare de azi în creştere, cu 4,54%, la 3.877,8 puncte.

Indicele Shenzhen al bursei din Shanghai a închis în creştere cu 4,09%, la 2.035,2 puncte.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a crescut cu 2,08%, la 24.901,2 puncte.

(A.C.)

---------------

Actualizare 09:14 Bursa din Shanghai creşte cu 5,3%

Bursa din Shanghai creştea cu 5,35%, la 3.907,8 puncte, în a doua parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

Indicele Shenzhen al bursei din Shanghai creştea cu 4,09%, la 2.035,2 puncte.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong creştea cu 2,11%, la 24.907,1 puncte.

(A.C.)

------------

Acţiunile companiilor chineze şi-au revenit ieri, după pierderile masive din zilele precedente, sporind încrederea în măsurile adopte de autorităţi pentru susţinerea pieţei de capital, relatează MarketWatch.

Indicele Shanghai Composite a crescut ieri cu 5,76%, după ce a fluctuat între creştere şi scădere la începutul tranzacţiilor, iar indicele bursei din Shenzhen a fost în urcare cu 3,76%.

La Hong Kong, indicele Hang Seng Compozite Index a crescut ieri cu 5,46%.

Piaţa din Shanghai, cea mai importantă bursă din China, urcase cu peste 150% în ultimele 12 luni, dar a scăzut cu 30%, în ultimele trei săptămâni, înainte de şedinţa de miercuri.

Fostul ministru de finanţe Sebastian Vlădescu ne-a declarat că aceste variaţii sunt normale. "Sunt fluctuaţii pe burse care pot fi determinate fie de speculaţii de moment când se lichidează portofolii, ceea ce duce la variaţii consistente, fie de emoţiile investitorilor vizazi de politicile guvernamentale chineze, fie de alte multe lucruri care nu au directă legătură cu bazele economiei chinezeşti", ne-a mai spus domnia sa.

Pentru a încerca să oprească degringolada burselor locale, autorităţile chineze au interzis "marilor acţionari" - care deţin peste 5% dintr-o întreprindere cotată la bursă - să vândă participaţiile lor în următoarele şase luni, potrivit AFP.

Domnul Sebastian Vlădescu ne-a spus: "Decizia autorităţilor arată încercarea Chinei de a consolida un status-quo, în condiţiile în care există foarte multe expectaţii cu privire la un şoc al economiei chineze. Faptul că Bursa chineză cade în mod constant este coerent cu ceea ce se întâmplă în economia chineză, unde creşterile nu mai sunt cele anterioare. Şi atunci expectaţiile celor care au mizat pe o creştere extremă a Chinei nu au acoperire în momentul faţă".

În opinia domnului Vlădescu, investitorii de la bursele din China sunt oameni din toate colţurile lumii care au mizat pe nişte câştiguri pe pieţele emergente cu rezultate foarte bune, China fiind una dintre ele.

Potrivit CNN, una dintre explicaţiile pentru scăderile masive de la bursele din China poate fi faptul că economia chineză a înregistrat cea mai slabă creştere din 2009. Astfel, PIB-ul Chinei a înregistrat o creştere de 7,4% în 2014, ratând ţinta de creştere fixată de autorităţile de la Beijing (7,5%), după un avans de 7,7% în 2013.

Domnul Vlădescu ne-a mai spus: "Este normal ca, la un moment dat, creşterea economică să se plafoneze în termeni relativi, ca procent. În valoare absolută, 6-7% cât va creşte China anul acesta va fi mai mult decât 10%, acum 10 ani.

Nu poţi să creşti veşnic cu 10%. Plafonarea nivelurilor de creştere este normală. Probabil că China va ajunge la 2-3% în următorii 20 ani. Peste 7 ani, 5% creştere economică pentru China va fi foarte bine.

În plus, nu este o reducere efectivă a creşterii în China. Este doar faptul că procentul respectiv de creştere este mai mic decât valoarea netă a creşterii. Creşterea PIB-ului anual în China în prezent este mult mai consistentă decât acum 10 ani".

Din punctul de vedere al domnului Sebastian Vlădescu, evoluţiile de pe burse chineze nu au legătură cu ceea ce se întâmplă în Grecia, ci sunt două evenimente independente: "Evoluţiile din China sunt mult mai consistente şi pe termen lung decât ceea ce se întâmplă în Grecia. În plus, diferenţele de volume sunt foarte mari. Grecia este o forţă mică în comparaţie cu China".

La rândul său, Tang Yonggang, analist la Shenyin Wanguo Securities, a menţionat: "Piaţa dă semne de stabilizare, întrucât autoritatea de reglementare a venit în sprijinul companiilor cu capitalizare mică, relaxând criza de lichiditate, ceea ce a dat încredere investitorilor".

Autoritatea de reglementare a anunţat că China Securities Finance, care acordă finanţări pentru plasamente pe piaţa de capital, va spori achiziţiile de titluri ale companiilor cu capitalizare scăzută. Creşterile au urmat şi unei informaţii că poliţia a vizitat China Securities Regulatory Commission, pentru a investiga operaţiunile short selling speculative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb