EasyJet mută licenţele piloţilor ca să nu fie afectat de lipsa unui acord Brexit

Ziarul BURSA #Internaţional / 3 septembrie 2018

EasyJet transferă licenţele piloţiilor din bazele europene în Austria şi Germania, într-un efort de a minimiza potenţialul unei neînţelegeri asupra acordului Brexitului, potrivit Bloomberg.

Cele 1400 de persoane vor avea licenţe emise de Austria începând cu luna noiembrie, a declarat un oficial al bazei din Anglia. Echipajul german va fi înregistrat la nivel local, în timp ce pentru piloţii britanici care operează în Regatul Unit nu vor exista schimbări.

"În funcţie de rezultatul asupra acordului Brexit, licenţele piloţilor eliberate de Marea Britanie este posibil să nu mai fie valabile în cadrul UE", potrivit companiei, care mai transmite că a convenit asupra soluţiei cu autorităţile de reglementare relevante, inclusiv Autoritatea Avia iei Civile (CAA) din Regatul Unit. Schimbarea va implica un "cost limitat" per pilot, mai transmite compania.

Aviaţia ar putea fi una dintre cele mai afectate domenii, odată cu ieşirea din UE a Marii Britanii programată pe data de 29 martie, dacă premierul Theresa May şi omologii săi din UE nu reuşesc să ajungă la un acord de colaborare. Fără o cooperare continuă în materie de reglementare, CAA - care oferă, de asemenea, licenţe pentru piese şi motoare de aeronave fabricate în Marea Britanie - nu va mai fi recunoscută la nivel internaţional, riscând o prăbuşire masivă.

Această măsură reprezintă ultimul efort al EasyJet, care, anul trecut, a creat o nouă bază aeriană la Viena special pentru a-şi menţine zborurile din UE după Brexit, schimbând înregistrarea a 110 de aeronave către unitate. Compania a început să evalueze opţiunile după referendumul Brexit din Marea Britanie la jumătatea anului 2016, când votul de ieşire din UE a anulat o treime din valoarea de piaţă a EasyJet.

Ministrul de transport al Marii Britanii Chris Grayling a afirmat, în iulie, că un acord care va permite continuarea zborurilor va fi încheiat chiar şi fără un acord mai larg cu blocul.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb