Eco-voucherele pentru maşini... merg şi pentru electrocasnice

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 27 iulie 2018

Primăria Bucureştiului oferă încă un set generos de vouchere pentru cetăţeni. După voucherele pentru achiziţionarea de biciclete a venit rândul celor pentru maşini eco sau... electronice şi electrocasnice.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a depus un amendament pentru ca cele 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei, propuse iniţial pentru achiziţionarea de maşini mai puţin poluante în schimbul celor vechi, duse la casare, să fie folosite şi pentru cumpărarea de electronice şi electrocasnice: "În planul integrat pentru calitatea aerului avem incluse mai multe măsuri pentru a lupta cu fenomenul poluării. Dorim să avem cât mai puţine autoturisme personale poluante în Bucureşti. Există un program la nivelul Guvernului, dar am vrut să avem un program şi la Primăria Capitalei. Este vorba de acordarea eco-voucherelor pentru achiziţionarea de autoturisme prietenoase cu mediul, maşini Euro 6, non-diesel, electrice, dar şi motorete, motociclete sau biciclete electrice. Vom aduce un amendament ca voucherele să fie folosite şi pentru achiziţionarea de obiecte electronice şi electrocasnice".

Consilierul general USR Roxana Wring a propus ca eco-voucherele să fie folosite doar pentru achiziţionarea de autoturisme electrice: "Gradul de poluare al maşinilor electrice este mult mai mic. Într-adevăr, propunerea de azi e un pas mic spre îmbunătăţirea situaţiei, nu este suficient. Ar trebui de fapt să reducem numărul de maşini în trafic". Amendamentul a fost, însă, respins, fiind aprobat amendamentul propus de PSD, ca eco-voucherele să fie folosite şi pentru achiziţionarea de electronice şi electrocasnice. Consilierul PNL Ciprian Ciucu a atras atenţia că în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă sau într-un alt plan strategic nu există nicio prevedere referitoare la modul în care ar ajuta îmbunătăţirea calităţii aerului la înlocuirea electrocasnicelor, de exemplu. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 29 de voturi "pentru", o abţinere şi 20 de voturi "împotrivă".

Proiectul prevede ca Primăria Capitalei să ofere 5.000 de eco-vouchere ca primă de casare, în valoare de 9.000 de lei fiecare. Tichetul se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care este înmatriculat în Bucureşti, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou Euro 6, non-diesel sau electric. Beneficiarii pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reşedinţa în Capitală. Voucherul de 9.000 de lei oferit de Primăria Capitalei nu se cumulează cu tichetul Rabla.

Mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor civice au protestat ieri, în faţa Primăriei Capitalei, înaintea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, purtând tricouri turcoaz cu mesajul "Primar general pentru încă doi ani", făcând aluzie la ţinuta primarului Gabriela Firea din filmuleţele sale de bilanţ. Ei au stat în faţa primăriei fără să scandeze sau să huiduie, afişând pancarte cu mesaje precum "0 la sută piste pentru biciclete", "Încă doi ani fără locuinţe sociale" şi "Încă doi ani de bani tocaţi". Organizatorii manifestaţiei au fost Active Watch, Optar şi CeRe.

Tot în şedinţa de ieri, s-a aprobat ca Primăria Capitalei a decis că va cheltui peste 2,3 milioane de lei pentru organizarea unor evenimente de Zilele Bucureştiului, cu concerte pe o scenă plutitoare pe Dâmboviţa, şi pentru deplasarea unei flotile de bărci care să reprezinte regiunile istorice ale României din ţara noastră la Festivalul Tamisei.

Pe de altă parte, proprietarii de clădiri din Bucureşti vor primi amenzi între 5.000 şi 8.000 de lei dacă nu reabilitează faţadele imobilelor pe care le deţin, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti

De asemenea, consilierii generali şi-au dat acordul de principiu în şedinţă pentru implementarea unui proiect privind oferirea de internet Wi-fi gratuit în Bucureşti. În proiectul de hotărâre nu sunt oferite multe detalii privind implementarea sau costul, însă se precizează că ar urmări îndeplinirea obiectivelor pe care şi le-a asumat Guvernul în 2015 prin Strategia naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020. Primăria Capitalei va oferi un sprijin financiar de până la 250 de lei pensionarilor care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie, pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari.

Autobaza RATB Giurgiului va fi reabilitată şi modernizată cu 92,7 milioane de lei. Autobaza Giurgiului a fost dată în folosinţă în 1970, iar în prezent se află în stare de conservare.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. La cati angajati are primaria ma gandeam ca trebuie mult peste 5000 :)

    Dragi tovarasi si pretini , mai bine faceti naiba transportul public gratuit , limitati locurile de parcare la 1 pe apartament ( cele ale ADP evident ) , mariti taxele de parcare in zone aglomerate sa nu mai vina toti gramada cu masinile personale pt orice deplasare ,etc.Mersul cu masina electrica sau nu trebuuie limitat pt ca avem o capitala extrem de aglomerata si poluata.Incurajati centrale de bloc nu de apartament sau Radet.Cu centrala de bloc oamenii nu vor mai plati pierderile de caldura ale Radet si vor avea caldura cand au nevoie .Si mai sunt multe idei pe care le-ati putea aplica cu reduceri substantiale de cheltuieli si cresterea confortului oamenilor.O sa va injure unii putin daca veti ingreuna folosirea auto personale dar cand vor realiza ca vor ajunge mai usor unde au nevoie va vor multumi.

    1. Transport gratuit? Dar acum cum e, cu 1leu 30? Ti se pare scump, eficient sau civilizat? Ti se pare ca se inghesuie bucurestenii? Mie mi se pare ca s-au inghesuit sa isi ia janghine pe 4 roti din DE ca doar s-a eliminat taxa de prima inmatriculare, si acum vor sa le foloseasca. Capitala agloerata si poluata? Ti se pare, nu politica psd "mocangeala" a amplificat fenomenul. Parcare 10lei pă ora in centru? Nu-i nimic, parcam pe trotuar sau pe spatiul verde, cine naiba mai circula pe jos?

      Iar asta cu eco-vouchere sa fie valabila si pentru electrocasnice este.. prostie de-a dreptul. Sa nu uite sa o puna in bilantul celor DOAR 2ani ramasi pana la finalul mandatului. 

      O sa vezi ca acolo se va ajunge.Ideea nu e mokangeala transportului ci ingreunarea accesului la harburi care matematic nu mai sunt suportate de suprafata disponibila a capitalei.O sa razi dar sunt persoane care pt un kil de rosii si o cutie de lapte se urca in masina si merg un km dus intors pe artere supraaglomerate pe motiv ca nu sta el sa dea 2,6 lei dus-intors pe biletul la 41 :) Ideea era de mai putine masini in trafic si timp mai putin nu neaparat de mokangeala.

      In casnicie imparti grijile si nevoile pe care nu le-ai fi avut daca erai celibatar :) In trafictoti se plang de aglomeratia care s-ar fi redus daca majoritatea lasau harburile acasa .Ecovoucherele sunt vrajeli de Powerpoint gen bilant actiuni primarie fara masuri de eficientizare adevarata

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb