EDIŢIA 2022 Începe concursul naţional "Nicio baterie la gunoi!" deschis şcolilor din toată ţara

G.D.
Companii / 13 aprilie 2022

Începe concursul naţional "Nicio baterie la gunoi!" deschis şcolilor din toată ţara

Patrula de Reciclare lansează ediţia 2022 a concursului naţional "Nicio baterie la gunoi!", cu sprijinul Siscobat, companie care activează în domeniul gestionării bateriilor uzate, conform unui comunicat remis redacţiei. Vor fi premiate echipele care vor colecta cele mai mari cantităţi de baterii consumate şi cele care vor promova cu succes acest obicei în comunităţile lor. Concursul încurajează profesorii şi tinerii preocupaţi de soarta mediului să contribuie la colectarea selectivă a acestui tip de deşeuri. Sunt invitate să se înscrie cadre didactice din grădiniţe, şcoli şi licee de oriunde din ţară.

"Experienţa Patrulei de Reciclare a dovedit că orice unitate de învăţământ are şanse egale la oricare dintre premii. Printre câştigătorii ediţiilor trecute sunt atât grădiniţe cât şi şcoli şi licee din Bucureşti şi din provincie, din oraşe şi sate. Recordul de colectare de baterii - 415 kg într-un singur an şcolar, aparţine deocamdată Şcolii Gimnaziale "Bethlen Gabor" din Odorheiul Secuiesc (jud. Harghita) - prof. Hajnalka Kertesz. Orice profesor motivat poate avea performanţe alături de echipa sa" spune Alexandra Arnăutu, directorul programului.

Profesorii participanţi vor fi sprijiniţi cu informaţii şi materiale. Elevii vor învăţa cum şi de ce se colectează bateriile uzate, cum poluează mediul aceste deşeuri periculoase, ajunse în groapa de gunoi, ce se recuperează prin reciclare. Copii vor adopta o rutină personală de colectare responsabilă. Mai mult, vor fi provocaţi să îşi manifeste creativitatea în campanii locale de informare şi conştientizare.

Colectarea bateriilor epuizate şi a deşeurilor electrice este una dintre cele 10 teme abordate în ebook-ul gratuit "Ghidul Bunelor Eco-Maniere". În ultimii 5 ani, dascălii şi elevii voluntari în Patrula de Reciclare au contribuit la reciclarea a 40.000 kg de baterii şi acumulatori consumaţi. Cu fiecare ediţie a concursului, voluntarii se apropie de ţelul programului - ca nicio baterie uzată să nu mai fie aruncată la gunoi, ci să ajungă în mod responsabil la reciclare.

Dacă ţara noastră, per ansamblu, are o rată de colectare a bateriilor cu mult sub standardele europene, în cadrul programului Patrula de Reciclare există şcoli care se apropie de 100%. De aceea, miza competiţiei este nu numai aceea de a educa elevii, ci şi de a extinde în familie şi în comunitate bunele obiceiuri asimilate în şcoală, subliniază sursa citată.

"Dacă putem avea o grădiniţă sau o şcoală în care fiecare elev şi profesor colectează cu grijă fiecare baterie uzată şi o predă la reciclare, de ce nu am avea şi un bloc, un cartier sau un sat în care fiecare locuitor să facă la fel?" spune Ada Lungu, preşedintele Asociaţiei Volens, ONG-ul care coordonează programul.

Participarea la competiţie se face prin înscrierea în Patrula de Reciclare, aici. Profesorii deja activi în program nu este nevoie să se mai înscrie.

În iunie, de Ziua Mediului, vor fi acordate premiile pentru creativitate în informarea comunităţii. În luna octombrie, de Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice vor fi recompensate echipele care au colectat cele mai mari cantităţi de baterii şi acumulatori uzaţi în şcoală, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb