Reprezentanţi ai mediului de afaceri, asociaţii internaţionale, specialişti IT, camere de comerţ şi ambasade, dar şi mediul academic şi-au dat întâlnire la cea de a treia ediţie a Smart Alliance Innovation Summit. Desfăşurat sub egida Centenarului României, evenimentul a adus laolaltă peste 500 de participanţi în jurul temei "Romanian Innovation Engine".
Succesul evenimentului, care a avut loc la Hotel Intercontinental din Bucureşti, a fost dat de participarea a peste 40 de industrii diferite, de calitatea prezentărilor, şi, nu în cele din urmă de inovaţiile aduse în discuţie, atât din partea partenerilor dar mai ales din partea membrilor.
În cele trei secţiuni ale Summit-ului au fost 23 de speakeri locali şi internaţionali, lideri în domeniul lor, care au prezentat unele dintre cele mai inovatoare soluţii tehnologice din România. Două dintre paneluri au dezbătut unele dintre cele mai relevante aspecte ale sectorului ITC din România: Reshape the future of Romanian R&D, din care au făcut parte antreprenori, oameni ai inovaţiei şi reprezentanţi ai mediului academic şi Romanian Innovation Engine, la care au participat unii dintre cei mai prolifici inovatori, membrii ai clusterului.
"Inovaţia românească a fost din nou pusă sub lumina reflectoarelor, ediţia din acest an fiind diferită prin atenţia sporită acordată creării unui mediu propice pentru networking. Astfel, am creat Smart B2B MeetPoint, care a însumat 195 de minute de networking intens şi aplicat. Pe lângă tehnologiile inovatoare pe care membrii şi partenerii noştri le-au prezentat, participanţii au luat contact şi cu promotori ai business-ului românesc peste hotare - camerele de comerţ şi ambasadele - alături de care am reuşit să creăm unul dintre cele mai bune evenimente de business pentru mediul românesc de afaceri" a declarat Gabriel MUNTEANU, Preşedinte Smart Alliance - Innovation Technology Cluster.
În deschidere, Emanuela MODORAN, CEO Smart Alliance - Innovation Technology Cluster şi Torkild FOLLAUG, CEO IKT Telemark, au prezentat, în premieră o platformă online care să fie legătura între IMM-uri, centre de cercetare şi transfer tehnologic şi parteneri internaţionali, unul dintre cele mai importante proiecte destinate matchmaking-ului internaţional.
În cadrul dezbaterilor generale, membrii clusterului au prezentat concepte şi soluţii inovatoare deja ajunse la maturitate şi, nu în ultimul rând, au demonstrat pe deplin că fiecare are capacitatea de a deveni o piesă importantă din motorul inovaţiei româneşti.
Secţiunea denumită Smart B2B MeetPoint, s-a derulat sub patronajul Ambasadei Republicii Africa de Sud în România şi a ROSABA (Romanian South African Business Association) şi s-a adresat celor interesaţi de soluţii concrete de promovare a inovaţiei locale pe piaţa globală. Am fost onoraţi de participarea activă a camerelor de comerţ şi de deschiderea lor către inovaţie şi colaborare.