Educaţie: 1.200 de posturi de consilieri şcolari, scoase la concurs

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 februarie 2023

Educaţie: 1.200 de posturi de consilieri şcolari, scoase la concurs

Lucrurile se mişcă în educaţia autohtonă, cel puţin la nivelul personalului din şcoli. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul prin care 1.200 de posturi de consilieri şcolari au fost distribuite la nivel naţional, concursurile pentru ocuparea posturilor putând fi demarate. Acestor 1.200 de posturi de consilieri şcolari li se adaugă 2.288 de posturi de consilieri în cabinete de asistenţă psihopedagogică existente pentru un total de 2.751.233 elevi şi preşcolari din învăţământul public de masă din ţară, se arată pe site-ul Ministerului Educaţiei. Posturile au fost repartizate fiind avute în vedere mai multe criterii, astfel că s-au corectat decalajele istorice înregistrate între judeţe. S-a ţinut cont şi de diferenţele de densitate a populaţiei şcolare de la un judeţ la altul. Astfel, se vor înfiinţa cabinete de consiliere şcolară în unităţi de învăţământ de dimensiune mică şi medie, cele mai multe dintre acestea fiind localizate în mediul rural.

Potrivit ministerului: "Prin alocarea acestor posturi, raportul consilier/număr de elevi va fi îmbunătăţit, în unele judeţe, de patru ori. Majorarea numărului de consilieri va contribui la atingerea mai multor obiective importante, precum: creşterea accesului elevilor şi preşcolarilor la servicii de asistenţă psihopedagogică, orientare şcolară şi vocaţională; extinderea reţelei de cabinete şcolare de asistenţă psihopedagogică; extinderea activităţilor de prevenire a violenţei şcolare în cadrul campaniei «Nu sunteţi singuri! Împreună oprim violenţa din şcoli»; creşterea accesului la activităţi de informare, consiliere şi sprijin pentru elevii în risc de excluziune şcolară şi pentru familiile acestora". Rapiditatea şi seriozitatea cu care se vor organiza concursurile este foarte importantă pentru reuşita demersului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. După părerea mea e o aiureală! Niciodata nu-i găseam când aveam nevoie de ei și asta nu pentru că mă ajutau ci pentru că trebuiau să cunoască problema în calitate de " specialiști "

    Cred că o motivare mai bună a dirigintilor dpv financiar ar avea rezultate mai bune! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb