Egger România şi-a majorat capitalul social la 282 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 26 iulie 2007

Egger România SRL Galaţi şi-a majorat capitalul social cu 81,3 milioane lei (25 milioane euro), la 282 milioane lei (83 milioane euro), prin aport în numerar al acţionarului majoritar, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial.

Capitalul social al societăţii este divizat în 2.821.091 acţiuni cu o valoare de 100 lei fiecare. În urma majorării, acţionarul principal Egger Osteuropa Beteiligungs (EOB) GmbH Austria deţine 2.263.150 de acţiuni, reprezentând 80,22% din capitalul societăţii. Un alt acţionar este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu 19,78% şi Egger Verwaltungsgesselschaft m.b.H din Austria cu sub 0,01%.

Grupul austriac Egger, producător de semifabricate din lemn, a investit 210 milioane de euro anul trecut în construcţia unei fabrici de prelucrare a lemnului la Rădăuţi. Fabrica Egger de la Rădăuţi şi-a început producţia anul acesta, pe o suprafaţă de 80 de hectare. Producţia anuală a noii fabrici Egger din România este evaluată la peste 600.000 de metri cubi de plăci aglomerate brute, din care circa 80% vor fi prelucrate în continuare şi vor ajunge pe piaţă sub formă de plăci cu strat de melamină.

Grupul Egger realizează prin cele 15 fabrici din Europa plăci aglomerate din lemn şi plăci melaminate pe care ulterior le prelucrează superior. În Europa, grupul are peste 5.000 de angajaţi. Combinatele de prelucrare a lemnului situate în Austria, Germania, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi România asigură livrarea de produse pentru industria de mobilă, comerţul cu produse pe bază de lemn, inclusiv de parchet, cât şi pentru şantierele de construcţii.

Egger livrează pe pieţele din întreaga lume în jur de 5,2 milioane metri cubi de semifabricate din lemn. Trei sferturi din produsele realizate sunt valorificate superior prin aplicare de straturi şi înnobilare. Egger este lider de piaţă în Europa, ocupând circa 10 % din piaţă, potrivit estimărilor companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb