Electrocentrale în pragul falimentului

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 aprilie 2007

Electrocentrale Bucureşti este în pericol să intre în faliment, în cazul în care nu se va aplica majorarea de preţ până la 121 lei pe gicalorie, cerută de cogeneratorul de energie termică, au apreciat oficiali ai societăţii.

Directorul comercial al Electrocentrale, Irina Duică, a declarat, miercuri, la un post de televiziune că "societatea va intra în faliment, dacă nu i se aprobă mărirea de preţ şi dacă nu reuşeşte să recupereze sumele de la debitori" pentru furnizarea energiei termice.

ANRE a aprobat majorarea tarifului la energia termică de la 109,7 la 121 lei/gigacalorie, începând cu luni, 9 aprilie, însă viceprimarul general al Capitalei a declarat că bugetul municipalităţii este incapabil să suporte majorarea de 10 la sută la preţul energiei termice, cerută de Electrocentrale Bucureşti. El a spus că aceasta ar însemna un efort financiar foarte mare din partea Primăriei Capitalei, dat fiind faptul că această creştere vine după o alta, care s-a produs în luna octombrie a anului trecut, când municipalitatea s-a angajat să suporte de la bugetul local tariful majorat de ELCEN, cu suma de 600 milioane lei.

Această decizie de scumpire ar urma să fie discutată în şedinţa CGMB, ce va avea loc pe 19 aprilie şi ar putea fi atacată în instanţă, a spus Murgeanu.

Electrocentrale a cerut ANRE, în noiembrie 2006, să aprobe o majorare cu 22 la sută a preţului energiei termice furnizate Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, de la 109,7 lei pe gigacalorie la 134,7 lei pe gigacalorie. Creşterea urma să fie acoperită de subvenţii, iar tariful la populaţie ar fi fost menţinut.

Primăria a acceptat, în luna februarie, o majorare a preţurilor de doar 7,85 la sută, subvenţionată de la bugetul local.

Ultima majorare a preţului agentului termic furnizat de ELCEN a avut loc în luna ianuarie 2006, când autoritatea de reglementare a aprobat o creştere cu 19,7 la sută, după ce compania a solicitat o majorare cu 56 la sută.

Radu Opanina, preşedintele Asociaţiilor de Proprietari din România a spus că Electrocentrale trebuie să acţioneze corect respectând regulile pieţei, să nu aştepte ajutoare, iar falimentul este o regulă a economiei de piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb