"Electrolux" disponibilizează 2.000 de angajaţi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 octombrie 2013

"Electrolux" disponibilizează 2.000 de angajaţi

"Electrolux" AB, al doilea mare producător mondial de electrocasnice, va elimina 2.000 de angajaţi, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţa europeană, care au afectat profitul trimestrial al companiei.

"Electrolux" va închide o fabrică din Australia, unde lucrează 544 de persoane, urmând să mute producţia acesteia în Thailanda. Totodată, compania va analiza competitivitatea a patru unităţi de producţie din Italia. Acest plan, alături de alte măsuri, va genera economii anuale de aproape 1,8 miliarde coroane suedeze (284 milioane de dolari).

"Operaţiunile noastre din Europa continuă să fie afectate de condiţiile dificile de pe piaţă, în special în sudul Europei, având un impact negativ asupra vânzărilor şi profiturilor. Ca răspuns la actuala situaţie din Europa, am lansat un program general de reduceri pentru adaptarea structurii de costuri a companiei. Ne aşteptăm la un declin cu 1-2% al cererii de electrocasnice pe piaţa europeană", a declarat directorul executiv al societăţii, Keith McLoughlin, adăugând: "Anticipăm că măsurile noastre vor avea un impact pozitiv asupra costurilor şi vor consolida marjele de profit".

"Electrolux" preconizează că măsurile de restructurare vor costa 3,4 miliarde coroane, în ultimul trimestru din acest an şi în 2014.

Profitul net al "Electrolux" a scăzut cu 29% în trimestrul al treilea din 2013, la 655 milioane de coroane (75 milioane de euro), sub estimările analiştilor, de 822 milioane de coroane. Profitul operaţional, excluzând elementele excepţionale, a scăzut cu 24%, la 1,08 miliarde coroane, iar vânzările au fost aproape nemodificate, însumând 27,3 miliarde coroane.

Peste 500 de persoane din localitatea australiană Orange îşi vor pierde locurile de muncă, după ce "Electrolux" va închide fabrica sa de frigidere, până în 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb