Electroprecizia, finanţare de 1,47 milioane euro pentru un nou proces de producţie

Elena Deacu
Companii #Bunuri Industriale / 23 aprilie 2015

Electroprecizia Electrical Motors a demarat în aprilie 2015, implementarea proiectului "Motoare de eficienţă prin tehnologie verde", în valoare totală de 1.477.700 euro.

Proiectul este finanţat parţial, prin granturi nerambursabile acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare în Industria Verde - România. Valoarea finanţării nerambursabile este de 37% din această valoare, în limita a 550.000 euro.

Obiectivul general al proiectului constă în implementarea unui proces de producţie modern si ecologic, pentru realizarea componentelor exterioare ale motoarelor electrice (carcase, scuturi, cutii bornă, etc.), prin tehnologia de turnare sub presiune a aliajelor de aluminiu.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate 3 celule de turnare sub presiune complet echipate şi automatizate, dotate cu echipamentele auxiliare privind protecţia mediului înconjurător şi a mediului de lucru, 2 sisteme de sablare, precum şi un set de de scule - cochilie de turnare.

Investiţia are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de mediu din procesul tehnologic de realizare a reperelor turnate, prin reducerea consumurilor energetice, de materii prime şi a nivelului de poluare. Astfel, prin această investiţie se vor îmbunătăţi considerabil condiţiile de lucru şi se vor crea cel puţin 11 locuri de muncă ecologice.

Proiectul se implementează pe Platforma Industrială Electroprecizia din localitatea Săcele, având durata de realizare de 12 luni.

Platforma Industrială Electroprecizia, este în curs de autorizare în vederea transformării în Parc Industrial Tehnologic şi de Producţie. În cadrul parcului activează un număr de 11 firme, asigurând un grad de ocupare de 50%.

Electroprecizia are o structură organizaţională de tip holding, formată din 9 societăţi comerciale independente juridic, care prestează activităţi de producţie şi servicii (motoare electrice, scule, lucrări electrice, echipament electric auto, transport, turnare neferoase, prelucrări mecanice). Este cea mai mare societate privată din Săcele - capital social de 42 mil.lei şi o cifră de afaceri de 110 mil.lei, din care 70% reprezintă export.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb