Elena Udrea la Bursă: Am încredere în BVB, dar Ministerul Turismului are alte strategii decât listarea pentru societăţile din portofoliu

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 mai 2009

Elena Udrea la Bursă: Am încredere în BVB, dar Ministerul Turismului are alte strategii decât listarea pentru societăţile din portofoliu

Bursa de Valori Bucureşti ar mai putea avea de aşteptat listarea companiilor de turism controlate de stat, în condiţiile în care Elena Udrea, ministrul Turismului, a declarat, ieri, că are alte strategii pentru dezvoltarea societăţilor din portofoliu decât privatizarea pe Bursă.

"Am încredere în Bursa de Valori Bucureşti, însă, deocamdată, minis­terul are alte strategii pentru companiile la care este acţionar", a precizat, ieri, Elena Udrea, cu ocazia des­chiderii şedinţei de tranzacţionare de la Bursă.

Domnia sa nu a exclus, însă, în totalitate, posibilitatea ca măcar unele companii din portofoliul ministerului să vină la Bursă în căutare de finanţare.

"Bursa are un potenţial foarte mare pentru finanţarea companiilor şi, cu siguranţă, suntem interesaţi de acest lucru, fiind în căutare de fonduri", a mai spus ministrul Turismului, adăugând: "Va trebui să facem o analiză a situaţiei companiilor de turism din portofoliu, să vedem câte dintre acestea am putea lista pe Bursă. La unele dintre aceste societăţi, am dori ca ministerul de resort să rămână acţionar, iar la altele rămâne să decidem".

Ministrul Turismului a lăsat să se înţeleagă că va fi nevoie de ceva timp pentru a lua această decizie, având în vedere că momentul actual este "destul de prost pentru privatizări pe Bursă".

În prezent, Ministerul Turismului este acţionar majoritar la 12 societăţi, două dintre acestea, "Neptun Olimp" Neptun (simbol NEOL) şi "Mamaia" Constanţa (simbol MAIA) fiind deja listate la Bursă. "Neptun Olimp" are o valoare de piaţă de aproximtiv 22 de milioane de lei, iar "Mamaia" are o capitalizare de 12,64 milioane de lei, potrivit preţului mediu de 0,12 lei/acţiune înregistrat la mijlocul lunii martie.

Alături de ministerului de resort, Societatea de Investiţii Financiare "Transilvania" (SIF3) este cunoscută ca un jucător semnificativ în domeniul turismului de la BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb