Elveţia îndeamnă băncile să coopereze cu SUA în cazurile de evaziune

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 decembrie 2013

Guvernul SUA va continua anchetele penale începute împotriva a 14 bănci elveţiene, printre care giganţii "Credit Suisse" şi "Julius Baer".

Guvernul SUA va continua anchetele penale începute împotriva a 14 bănci elveţiene, printre care giganţii "Credit Suisse" şi "Julius Baer".

Autorităţile elveţiene le-au cerut băncilor să lase deoparte eventualele îndoieli şi să adere la programul de cooperare voluntară cu guvernul SUA privind identificarea americanilor cu conturi în Elveţia, suspectaţi de evaziune, potrivit Bloomberg.

Autoritatea de reglementare financiară din Elveţia (Finma) le-a cerut băncilor să decidă (până la termenul care a expirat ieri) dacă vor participa la prima etapă a programului convenit de guvernul de la Berna şi Departamentul de Justiţie de la Washington.

Băncile care aderă la program vor beneficia de înţelegeri prin care SUA se angajează să nu iniţieze acţiuni în justiţie împotriva instituţiilor creditoare, dacă acestea transmit informaţii privind conturile clienţilor americani suspectaţi că evită plata taxelor prin transferul averilor în Elveţia.

Ministrul elveţian al finanţelor, Eveline Widmer-Schlumpf, urma să răspundă ieri întrebărilor parlamentarilor, după doi ani şi jumătate de negocieri tensionate cu Statele Unite.

Programul menţionat este disponibil unui număr de 300 de instituţii financiare care nu au fost până acum implicate în anchete ale guvernului SUA. Băncile elveţiene au fost deja nevoite să cheltuiască milioane de franci, costuri juridice şi administrative, pentru analiza situaţiei clienţilor americani.

Guvernul elveţian consideră că programul voluntar reprezintă cea mai bună variantă pentru evitarea anchetelor penale împotriva băncilor. Departamentul de Justiţie din SUA a precizat însă, în luna noiembrie, că ar putea aplica sancţiuni chiar şi băncilor care aderă la program, astfel că unele instituţii de credit au amânat decizia finală.

Băncile elveţiene au fost afectate semnificativ de campania guvernului american împotriva evaziunii fiscale. Peste 38.000 de americani şi-au declarat averile şi au repatriat banii din conturile din Elveţia în ultimii ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb