"Engie" intenţionează să infiinţeze o platformă de tranzacţionare a energiei la Istanbul

S.A.
Internaţional #Energie / 2 ianuarie 2017

"Engie" intenţionează să infiinţeze o platformă de tranzacţionare a energiei la Istanbul

Divizia de gestionare globală a energiei (GEM) a grupului "Engie" a anunţat că intenţionează să se extindă prin înfiinţarea unei platforme de tranzacţionare a energiei şi a gazelor în Istanbul, transmite site-ul hurriyetdailynews.com.

Divizia va acorda un sprijin activ dezvoltării suplimentare a pieţelor en-gros de energie şi gaze din Turcia, mai ales în sectorul generării energiei regenerabile şi a serviciilor asociate, se arată în comunicatul GEM.

"Engie" este în prezent într-un proces de restructurare care include vânzarea unor active în valoare de 15 miliarde de euro, dintre care 41% au fost deja semnate, şi investiţii de 22 miliarde de euro, precum şi reduceri de costuri care ar urma să aibă un impact cumulat de un miliard de euro asupra câştigurilor de bază în 2018, scrie Agerpres.

Isabelle Kocher, directorul general de la "Engie" vrea ca grupul francez să se concentreze pe trei domenii principale: energii regenerabile, gaze naturale şi infrastructurile asociate precum şi serviciile energetice.

Cotidianul Le Figaro anunţa, în urmă cu două săptămâni, că "Engie" se pregăteşte să se retragă din proiectul centralei nucleare din Turcia deoarece nu se mai înscrie în strategia grupului.

În primăvara lui 2015, "Engie", fostul "GDF-Suez", a primit aprobarea Parlamentului Turciei de a construi şi exploata o centrală nucleare la Sinope, nordul Turciei, punerea în funcţiune fiind programată pentru 2025.

"Noua strategie a «Engie» nu oferă spaţiu pentru continuarea acestui proiect", susţine cotidianul Le Figaro, potrivit căruia "«Engie» nu intenţionează să îşi mai asume acest risc şi îşi pregăteşte retragerea din proiectul din Turcia".

Publicaţia precizează că "Engie" nu va întoarce spatele energiei nucleare, dar "nu mai consideră noile centrale nucleare drept motorul revoluţiei energetice care se derulează în prezent".

Pe piaţa din ţara noastră, "Engie" este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb