E.ON demarează un proiect de iluminat inteligen pentru localităţile Gătaia şi Sculia din Timiş

A.P.
Companii / 18 martie 2021

E.ON demarează un proiect de iluminat inteligen pentru localităţile Gătaia şi Sculia din Timiş

E.ON Energie România demarează luna aceasta lucrările de execuţie pentru eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public al oraşului Gătaia şi al localităţii componente Sculia, din judeţul Timiş, valoarea contractului atribuit prin licitaţie companiei fiind de 8.249.984,77 lei fără TVA (circa 1,7 mil. euro), potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Compania va realiza şi preda la cheie autorităţilor locale în termen de maximum 12 luni un sistem de iluminat public inteligent, care îl va înlocui pe cel actual şi care va reduce cu minimum 47% consumul de energie electrică pentru iluminatul public.

Noul sistem presupune montarea a 1.162 de corpuri de iluminat cu lămpi pe tehnologie LED, extinderea reţelei cu 165 de stâlpi, din care 125 vor fi alimentaţi cu energie produsă de panouri fotovoltaice şi implementarea unui sistem de control inteligent, prin telegestiune.

Telegestiunea va asigura o iluminare zonală automată adecvată şi la momentul potrivit, conform unor programe prestabilite şi posibilitatea monitorizării şi intervenţiei de la distanţă asupra sistemului. Aceste instrumente oferă posibilităţi suplimentare pentru optimizarea consumului de energie şi reducerea costurilor cu întreţinerea sistemului de iluminat public.

Proiectul Primăriei Gătaia are o valoare totală de aproape 11,7 milioane lei (circa 2,5 mil. euro), din care 9,2 milioane lei (circa 2 mil. euro) reprezintă fonduri europene nerambursabile atrase de către autorităţi prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 3.1, Operaţiunea C - Iluminat Public.

E.ON a modernizat începând cu anul 2018 sistemele de iluminat public din 27 localităţi din România, asigurând autorităţilor publice locale partenere proiecte la cheie care au inclus pregătirea documentaţiei tehnice şi obţinerea avizelor şi autorizaţiilor, precum şi sprijin pentru finanţarea investiţiei pentru o perioadă de până la 5 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb