Directorul general al "E.ON România", Frank Hakdinjak, nu crede că opoziţia Fondului Proprietatea (FP) faţă de fuziunea companiilor de furnizare din cadrul grupului va pune în pericol acest proces. Domnia sa a declarat, ieri, într-o conferinţă: "E.ON Energie Româ-nia există şi funcţionează şi nu cred că va avea de suferit în urma acţiunii în instanţă pentru că am mai trecut prin aşa ceva. Noi am respectat toate prevederile legale şi credem că acţiunea în instanţă se va sfârşi cu bine pentru noi".
Fondul Proprietatea a deschis o acţiune în instanţă împotriva fuziunii companiilor "E.ON Gaz România" şi "E.ON Moldova Furnizare", din care a luat naştere "E.ON Energie România". Fondul Proprietatea a acuzat în instanţă grupul german că AGA în care a fost aprobată fuziunea nu a res-pectat legislaţia, întrucât această propunere nu a fost inclusă în convocator.
"E.ON Energie România" a devenit furnizor integrat de servicii pe piaţa noastră de energie, la doi ani după demararea proiectului. Acţionarii companiei sunt "E.ON România" SRL - 51%, Ministerul Economiei - 31,82%, Electrica SA - 3,78% şi Fondul Proprietatea - 13,4%.
Pe piaţa reglementată a gazelor, societatea nou creată are o cotă de 43,24% iar pe piaţa liberă - 4,72%. Pe piaţa de electricitate, cota de pe segmentul reglementat este de 13%, iar de pe piaţa liberă - 3%.
1. dar care e de fapt substratul opozitiei?
(mesaj trimis de abonat z. bursa în data de 11.02.2011, 09:41)
ce nu le convine de fapt celor de la Franklin T.? vor un procent mai mare, vor mai multa influenta sau e altceva la mijloc? documenteaza-te mai abitir stimate redactor si vino cu detalii sau nuante intr-o publicatie financiara, nu doar cu stirea asta seaca. Asa simplist am auzit-o peste tot, insa nu ne este de mare folos. De la ziarul bursa asteptam mai multa pasiune, implicare, zvonistica, etc. Stiti voi...