"Ericsson" reduce 1.550 de posturi în Suedia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 noiembrie 2012

"Ericsson" reduce 1.550 de posturi în Suedia

"Ericsson" AB, cel mai mare producător mondial de reţele de telefonie mobilă, va elimina 1.550 de locuri de muncă în Suedia, anunţul în acest sens fiind făcut ieri de companie, la două săptămâni după ce a raportat scăderea profitului său.

Reducerile reprezintă 8,7% din forţa de muncă de care dispune compania în Suedia. Cele mai multe pos-turi vizate sunt de la divizia de reţele. Aproximativ 1.000 de locuri de muncă vor fi tăiate în capitala suedeză, Stockholm.

Compania a informat că poartă negocieri cu sindicaliştii şi estimează că îi va informa pe toţi angajaţii afectaţi de disponibilizări până în martie 2013.

"Trebuie să fim siguri că putem continua să ne implementăm strategia ca să ne menţinem poziţia de lider de piaţă, să investim în cercetare şi dezvoltare şi să răspundem nevoilor clienţilor noştri", a declarat Tomas Qvist, director de resurse umane în cadrul "Ericsson". Domnia sa a adăugat: "Ca să realizăm acest lucru trebuie să ne concentrăm pe reducerea costurilor".

"Ericsson" estimează că va avea cheltuieli de restructurare de 4 miliarde coroane suedeze (600 de milioane de dolari) în 2012.

Ca să facă faţă slăbirii cererii şi concurenţei tot mai intense cu rivalii "Huawei Technologies" Co. şi "Nokia Siemens Networks", "Ericsson" încearcă să ofere mai multe servicii, precum managementul şi mentenanţa reţelelor.

Profitul "Ericsson" a scăzut cu 43% în trimestrul al treilea, în ritm anual, la 2,18 miliarde coroa-ne suedeze, iar vânzările - cu 1,7%, la 54,6 miliarde coroane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb