Este sau nu la vânzare un pachet de 35,5% din Hofigal?

ALEXANDRA OANCĂ
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 10 iulie 2014

Este sau nu la vânzare un pachet de 35,5% din Hofigal?

Actualizare 13:17 Hofigal: "Compania nu este de vânzare"

Hofigal nu este de vânzare, în prezent doar unul dintre acţionarii minoritari intenţionând să îşi vândă activele, precizează Ştefan Manea, preşedinte/director general al companiei, într-un comunicat trimis astăzi redacţiei, adăugând că societăţile comerciale în care Hofigal este acţionar nu sunt toate create pentru profit, ci unele dintre ele "au avut şi au ca scop exclusiv crearea unei infrastructuri adecvate pentru activitatea medicală de cercetare şi verificare practică".

"Activele la care se fac referiri au fost şi rămân dedicate activităţii de cercetare, ca şi până acum", subliniază autorul comunicatului.

Totodată, oficialul Hofigal menţionează că valoarea brevetelor de invenţie nu este pecuniară, ci exclusiv simbolică, ele fiind proprietatea autorilor.

Ştefan Manea mai transmite că declaraţiile de presă făcute ieri "nu reprezintă punctul de vedere oficial al companiei, singura persoană mandatată în acest sens fiind directorul general şi preşedintele companiei, acţionarul principal".

Potrivit unui anunţ publicat de companie în Monitorul Oficial, acţionarii Hofigal urmează să se întâlnească zilele acestea în vederea aprobării unui împrumut bancar de 2 milioane de lei.

---

Acţionarii Hofigal, una dintre principalele companii din sectorul produselor naturiste de pe piaţa locală, caută un investitor strategic dispus să achiziţioneze un pachet de 35,5% din capitalul social al companiei contra sumei de 5 milioane de euro, a transmis, printr-un comunicat de presă, avocatul Maria Ilie, care susţine că reprezintă vânzătorul, respectiv pe Cristina Manea.

Contactat de ziarul Bursa, directorul general al societăţii şi acţionarul majoritar al companiei, Ştefan Manea ne-a transmis, prin secretara sa, că această informaţie este falsă. Pe de altă parte, reprezentanta Cristinei Manea ne-a spus că informaţia este validă.

Maria Ilie ne-a precizat: "Se apreciază că acesta este momentul propice pentru a vinde".

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Hofigal este controlată în proporţie de 64,4% de Ştefan Manea, iar un alt acţionar semnificativ este Cristina Manea, cu 35,55% din capitalul social.

Potrivit unor avocaţi consultaţi de ziarul BURSA, în principiu, acţionarii unei societăţi comerciale ar trebui înştiinţaţi în cazul în care unul dintre ei doreşte să îşi vândă partea, pentru ca societatea să aibă preempţiune. Cu toate acestea, există cazuri în care actul constitutiv al societăţii îi dezleagă pe asociaţi de această obligaţie sau pot fi adăugate ulterior acte care îi împuternicesc pe unii acţionari să facă astfel de operaţiuni (nr-vânzare) în numele tuturor acţionarilor.

Potrivit comunicatului remis redacţiei, invesitorul care va prelua pachetul de active scos la vânzare va dobândi calitatea şi drepturile legale asupra a încă 10 societăţi comerciale în care Hofigal este acţionar şi care au în patrimoniu sute de hectare, utilaje de producţie, complexe de terapie naturală. Societatea a raportat în 2013 o cifră de afaceri de 31,1 milioane de lei în creştere cu 18,5% comparativ cu 2012 şi un profit de 4,4 milioane de lei reprezentând 38% din cifra de afaceri din 2012.

Maria Ilie a declarat: "Compania este sănătoasă din punct de vedere financiar şi a reuşit să înregistreze profit chiar şi în perioadele de criză financiară. De asemenea, a reuşit să crească în timp cu resurse financiare proprii şi fără a acumula datorii către bănci şi terţi. Totodată, brevetele reprezintă o resursă extrem de importantă a companiei, având în vedere că un singur brevet Hofigal valorează cel puţin 900.000 euro."

Tot domnia sa ne-a transmis că societatea urmează să achiziţioneze, în perioada imediat următoare, instalaţii şi utilaje pentru introducerea pe piaţă a unor noi produse. "Următorul plan al companiei are ca obiect dezvoltarea pieţei de comercializare a produselor Hofigal prin încheierea unor parteneriate cu lanţurile de farmacii", ne-a mai spus Maria Ilie.

Înfiinţată în anul 1990, societatea cu capital integral românesc are, în prezent, un portofoliu de aproximativ 400 de produse, obţinute prin tehnologii şi brevete proprii. Circa 80-85% din produsele companiei au ca sursă propriile materii prime.

În 2001, Hofigal a construit o fabrică modernă în ceea ce priveşte dotarea cu echipamente a fluxurilor de producţie, controlului şi distribuţiei produselor finite.În anul 2003, Hofigal a deschis Centrul de Terapie Naturală "Alexandra" la Breaza pentru ca în anul 2006, Hofigal să deschidă Centrul medical "Hofimed" în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb