Euro cade sub 1,28 dolari pentru prima oară în ultimele 14 luni

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 septembrie 2014

după apariţia informaţiei potrivit căreia încrederea întreprinzătorilor germani a scăzut peste aşteptări. În aceste condiţii, investitorii pariază că Banca Centrală Europeană (BCE) va lansa noi stimulente monetare.

Conform institutului german Ifo, încrederea întreprinzătorilor germani a scăzut la 104,7 puncte luna aceasta, de la 106,3 în august. Nivelul din septembrie este cel mai redus din aprilie 2013 până în prezent.

Euro a coborât cu 0,5% la ora 10:42, pe piaţa din New York, ajungând la 1,2789 dolari. Mai devreme, euro s-a depreciat până la 1,2774 dolari - cel mai scăzut curs din iulie 2013 până la momentul actual.

Moneda europeană a pierdut teren faţă de majoritatea valutelor importante după ce preşedintele BCE, Mario Draghi, a declarat că actualul curs de schimb al euro "reflectă calea diferită a politicilor monetare din Europa faţă de celelalte state majore din lume".

Oficialul BCE a mai spus ieri, citat de postul de radio Europe 1, că instituţia pe care o conduce va menţine politica monetară relaxată o perioadă îndelungată, iar scopul acestei politici îl reprezintă aducerea inflaţiei în zona euro mai aproape ţinta de 2% fixată de BCE.

Mario Draghi a afirmat: "Politica monetară va rămâne relaxată o lungă perioadă de timp şi pot să vă asigur că, în unanimitate, consiliul guvernatorilor BCE este decis să utilizeze instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru readucerea inflaţiei în jurul valorii de 2%".

Conform Eurostat, rata anuală a inflaţiei s-a menţinut la 0,4% în zona euro, în luna august 2014, mult sub ţinta de 2% avută în vedere de BCE. Aceasta este cea mai scăzută rată anuală a inflaţiei înregistrată de zona euro după octombrie 2009.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb