Euro, impulsionat de avansul obligaţiunilor spaniole

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2012

Euro, impulsionat de avansul obligaţiunilor spaniole

BCE sugerează o posibilă achiziţie de titluri de stat ale Spaniei

Euro s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, pe fondul declaraţiilor unui oficial al Băncii Centrale Europene (BCE) privind o posibilă achiziţie de obligaţiuni spaniole de către această instituţie.

Benoit Coeure, membru în board-ul BCE, a afirmat că presiunile la care este supusă Spania pe pieţele financiare nu reflectă fundamentele economiei acestei ţări, iar BCE dis-pune în continuare de opţiunea programului de cumpărare de titluri de stat.

"Situaţia Spaniei arată că pieţele sunt nervoase", a declarat Benoit Coeure, la un eveniment din Paris, adăugând: "Va interveni BCE? Avem un instrument, programul de achiziţii de titluri, care nu a fost utilizat recent, însă el încă există". Declaraţia lui Benoit Coeure a generat creşterea obligaţiunilor Spaniei.

Euro a urcat cu peste 0,5% la ora 10.19, pe piaţa din New York, ajungând la 1,3151 dolari. La data de 9 aprilie, euro a coborât până la 1,3033 dolari, cel mai redus curs din 15 martie până la momentul res-pectiv.

În opinia analiştilor, euro s-ar putea deprecia până la 1,26 dolari în iunie, în condiţiile în care Spania rămâ-ne în centrul atenţiei investitorilor.

Costurile de împrumut ale Spaniei au crescut, marţi, până la 6% pentru obligaţiunile pe zece ani, pe fondul temerilor potrivit cărora această ţară nu-şi va putea atinge ţintele de reducere a deficitului bugetar.

Însă, Benoit Coeure precizează: "Voinţa politică există, ceea ce mă face să cred că ceea ce se întâmplă în prezent pe piaţă nu reflectă datele fundamentale. Nu există niciun motiv pentru ca situaţia din Spania să nu se normalizeze".

Benoit Coeure a mai afirmat că riscurile inflaţioniste care ar putea să apară în urma injecţiilor masive de lichidităţi derulate de BCE în sistemul bancar, nu sunt imediate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb