Euro, tras în jos de evoluţia producţiei industriale

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 martie 2012

Euro, tras în jos de evoluţia producţiei industriale

Moneda unică europeană s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, ca urmare a anunţului privind scăderea peste aşteptări a indicelui care măsoară dinamica producţiei industriale şi a serviciilor din zona euro. Investitorii se tem că economia europeană încetineşte.

Euro a scăzut cu 0,4% la ora 11.06, pe piaţa din New York, atingând un curs de 1,3158 dolari. Miercuri, moneda unică urcase la 1,3285 dolari, cel mai ridicat nivel din 8 martie până la momentul respectiv.

Potrivit Markit Economics, indicele compozit privind serviciile şi producţia industrială din zona euro a scăzut la 48,7 puncte luna aceasta, de la 49,3 în februarie. Economiştii anticipau că indicele va creşte la 49,6 puncte. Menţionăm că un indice mai mic de 50 de puncte arată o scădere a sectorului analizat.

Indicele Markit privind evoluţia producţiei industriale din zona euro a coborât la 47,7 puncte în martie, de la 49 în februarie, iar cel care măsoară dinamica serviciilor a scăzut la 48,7, de la 48,8.

Potrivit celor mai recente estimări ale Băncii Centrale Europene (BCE), economia uniunii monetare va scădea cu aproape 0,1% în 2012. Previziunea BCE a fost modificată în sens negativ, instituţia anticipând anterior o expansiune de 0,3%.

Erkki Liikanen, membru în consiliul guvernatorilor BCE, a declarat, luna aceasta, că banca centrală a realizat partea sa din ceea ce era de făcut în lupta împotriva crizei, iar acum guvernele naţionale trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile care le revin.

"Am reuşit să producem, din punctul de vedere al pieţei, o schimbare decisivă a sentimentului acesteia. Pe partea fiscală, a deficitelor, a datoriei pe termen lung, guvernele trebuie să acţioneze. Doar ele pot face acest lucru", a subliniat reprezentantul BCE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb