Eurogroup vrea impozite mai mici pe piaţa muncii

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 iulie 2014

Eurogroup vrea impozite mai mici pe piaţa muncii

În unele ţări din zona euro trebuie acţionat rapid, conform finanţiştilor din regiune

"Airbus" cere măsuri pentru deprecierea euro

Reducerea impozitelor pe piaţa muncii va crea noi posturi şi creştere economică, făcând Europa mai competitivă, potrivit concluziei la care au ajuns miniştrii de Finanţe din zona euro (Eurogroup), într-o reuniune din această săptămână.

Conform Eurogroup, în 11 din cele 18 state membre ale uniunii monetare trebuie acţionat rapid în această privinţă, în special în Germania, Franţa şi Spania. Taxele de pe piaţa muncii, inclusiv impozitul pe venit şi contribuţiile sociale sunt, în regiune, printre cele mai mari din lume.

"O povară fiscală mare pe muncă este o piedică în realizarea obiectivului de susţinere a activităţii economice şi a celui de creştere a numărului angajaţilor", susţine Eurogroup şi consideră că reducerea taxelor din domeniu este "o prioritate clară a politicilor publice".

Miniştrii de finanţe din zona euro avertizează că reducerea taxelor menţionate implică diminuarea cheltuielilor publice, în vederea evitării creşterii deficitului bugetar.

"Reducerea sarcinii fiscale trebuie compensată", spun oficialii Eurogroup, menţionând: "Acest lucru poate fi realizat, de preferat, prin tăierea cheltuielilor".

"Airbus" solicită intervenţii pentru o depreciere cu 10% a euro

Conducerea producătului european de avioane "Airbus" le-a cerut autorităţilor europene să ia măsuri pentru deprecierea euro, pentru ca exportatorii din regiune să fie mai competitivi. Directorul general al companiei, Fabrice Bregier, i-a cerut ca Banca Centrale Europene (BCE) să adopte măsuri pentru deprecierea euro: "Ar trebui să facă ceea ce au făcut şi japonezii anul trecut şi ceea ce fac americanii tot timpul... Nu vorbesc de o depreciere masivă, ci de aproximativ 10%". În opinia oficialului "Airbus", exportatorii europeni ar fi mulţumiţi cu un curs de schimb de 1,20-1,25 dolari pentru un euro, faţă de cursul actual de aproximativ 1,36 dolari. Euro avea o cotaţie de 1,3610 dolari ieri, la ora 10:24, pe piaţa din New York, cu 0,04% mai mare decât în ziua anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb