Evaluarea Naţională, speranţe pentru medii mari

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 22 iunie 2017

Evaluarea Naţională, speranţe pentru medii mari

Partea cea mai grea a accederii la liceu s-a încheiat, ieri, la finalul probei la Matematică, elevii urmând să afle ce note au obţinut la Evaluarea Naţională la începutul săptămânii viitoare.

Marea majoritate a absolvenţilor de gimnaziu au scăpat de emoţiile Evaluării Naţionale, excepţia o reprezintă elevii aparţinând minorităţilor naţionale care vor susţine astăzi proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Subiectele nu au avut un grad de dificultate sporit, cadrele didactice susţinând că elevii care s-au pregătit cu seriozitate nu vor avea probleme să obţină note mari. Sunt speranţe că numărul elevilor care vor obţine medii peste cinci (la Evaluarea Naţională nu există candidaţi care pică examenul din cauza mediei) va fi mai mare în raport cu ultimii trei ani. Anul trecut 75% din candidaţii au obţinut note peste 5, rata fiind în scădere faţă de anul 2015, când 79,3% din elevi au obţinut note de trecere. Au existat chiar voci care au afirmat că la proba la Limba Română subiectele au fost mult prea facile şi există riscul să nu se poată face diferenţa între elevii buni şi cei foarte buni.

Pentru Evaluarea naţională s-au înscris 144.928 de candidaţi înscrişi, iar la prima probă au fost prezenţi 141.104 (97,33%). Au absentat 3.824 de candidaţi (2,67%), în timp ce 4 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii". Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc proba. Ministerul Educaţiei Naţionale reaminteşte că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi între orele 16,00 şi 20,00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb