Excluderi "de iarnă" în PDL

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 10 decembrie 2013

Principalul partid de opoziţie, PDL, s-a mai despărţit de una dintre figurile cunoscute ale formaţiunii. Conducerea a aprobat excluderea din partid a deputatului Florin Popescu, fost lider al organizaţiei Dâmboviţa, decizia finală urmând să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare. Acesta este doar începutul unui nou val de excluderi din partidul condus de Vasile Blaga. Există zvonuri că alte figuri marcante ale partidului vor fi invitate să îşi găsească o altă tribună de la care să-şi expună ideiile politice, Elena Udrea şi Theodor Paleologu aflându-se printre cei vizaţi.

Florin Popescu a participat la prima parte a şedinţei BPN, dar nu şi la vot. Înaintea votului, Florin Popescu a declarat ziariştilor că în şedinţa BPN al PDL un coleg a spus despre el că este "trădător", iar altul i-a reproşat că este prea apropiat de Traian Băsescu: "Să mă excludă şi vom vedea. Dacă mă exclud, ştiţi cum zice George Coşbuc < C-o moarte tot suntem datori! (...) Dar nu-i totuna leu să mori/Ori câne-nlănţuit > Dacă mă exclud din PDL, este moartea mea în PDL. Am răspuns acuzaţiilor care mi s-au adus, unele foarte pertinente, altele în niciun caz fondate. Este un coleg care a venit mai nou în partid şi care mi-a spus că sunt trădător. Eu n-am trădat niciodată. A fost un coleg care mi-a reproşat că sunt prea apropiat de Traian Băsescu, mie nu mi se pare chestia asta". Surse din BPN al PDL au declarat pentru Mediafax că excluderea lui Florin Popescu a fost aprobată cu 32 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", în timp ce două voturi au fost nule. Votul a fost secret. Florin Popescu a declarat că va respecta orice decizie va lua partidul, dar nu-şi va abandona principiile. Conducerea PDL Dâmboviţa a propus, în 25 noiembrie, Biroului Permanent Naţional excluderea din partid a fostului preşedinte al organizaţiei, deputatul Florin Popescu, după ce acesta a cerut demiterea conducerii interimare a filialei, pe care o acuză că "îşi bate joc de membrii oneşti ai formaţiunii". Conducerea PDL Dâmboviţa a luat această decizie într-o şedinţă extraordinară a Biroului Permanent Judeţean. Potrivit Statutului PDL, sancţionarea membrilor care ocupă funcţii la nivel naţional - cu excepţia celor aleşi la Convenţia Naţională (CN) - în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se hotărăşte prin votul Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) la propunerea Biroului Permanent Naţional (BPN) şi se comunică celui în cauză, în scris, în cel mult cinci zile.

"Excluderea lui Florin Popescu din partid, confirmată între timp, este încă o prostie a actualei conduceri", a scris Theodor Paleologu pe contul său de pe o reţea de socializare. Acesta s-a "autodenunţat", considerând că, dacă Popescu a fost exclus pentru că a participat la inaugurarea sediului Partidului Mişcarea Populară (PMP), şi el merită aceeaşi soartă pentru că a participat la congresul PNŢCD şi la o şedinţă a PMP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb