Executivul spune că nu sunt bani pentru portalul e-România

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 18 martie 2010

Executivul spune că nu sunt bani pentru portalul e-România

Costurile estimate cu acest portal sunt de circa 1,9 miliarde de lei (500 de milioane euro)

Portalul informatic e-Romania, pentru care sunt estimate costuri de 1,9 miliarde lei, reprezintă, deocamdată, doar un proiect al Ministerului Comunicaţiilor, ratificat ca şi intenţie de Guvern, fără ca pentru finanţarea acestui sistem să fie deja alocat vreun ban, a declarat, ieri, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

Şeful Guvernului a explicat: "Este vorba de intenţia Ministerului Comunicaţiilor şi a Guvernului de a crea portalul e-Romania în anii următori, aşa cum este peste tot în lume, astfel încât de la unificarea declaraţiilor fiscale pe care toţi întreprinzătorii le depun la diferite structuri ale statului, acestea să poată fi făcute online printr-un portal care să reunească toate structurile administraţiei centrale şi locale. Este un proiect al Ministerului Comunicaţiilor şi nu a fost alocat niciun leu, că n-avem bani. În măsura în care vor fi resurse financiare, se vor aloca pentru construcţia acestui portal".

Emil Boc a precizat că memorandumul aprobat de Guvern pentru introducerea acestui sistem reprezintă, la acest moment, doar o intenţie.

"Intenţia a fost ratificată prin memorandum şi în anii viitori, în funcţie de resursele financiare, o vom sprijini", a spus Boc, concluzionând: "Deocamdată nu avem bani, nu putem merge mai departe".

Ministerul Comunicaţiilor a anunţat, luni, că Guvernul va aloca, în perio-ada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea în practică a Strategiei naţionale e-România, care urmăreşte informatizarea relaţiilor dintre administraţia publică şi contribuabili, cetăţeni şi firme.

Ministerul apreciază că sistemul de încasare a taxelor şi impozitelor se va simplifica, reducându-se astfel evaziunea fiscală, că se va ameliora contactul dintre firmele private şi stat, iar munca la negru se va reduce datorită creşterii transparenţei.

La nivelul Produsului Intern Brut (PIB), contribuţia şi efectele informatizării serviciilor publice se vor cifra la 90 milioane de euro în 2010 şi 190 de milioane de euro în intervalul 2011-2013.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DACA NU S-AR MAI CONSTRUI CATEDRALA JEFUIRII NEAMULUI, AM AVEA BANI DE PROMOVARE A TARII. SI HALA AIA IMENSA SI INUTILA COSTA 500 DE MILIOANE DE EURO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb