Executivul UE declară că acţiunile turceşti exclud intrarea ţării în UE

Cristina Radu
Internaţional / 4 septembrie 2017

Comisia Europeană (Sursa foto: Wikipedia)

Comisia Europeană (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 21:50 Convorbirile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană vor continua, a declarat azi şefa politicii externe a UE, Federica Mogherini, subliniind rolul Turciei ca partener, potrivit Anadolu. Diplomatul UE a subliniat că în cadrul forumului au participat contacte importante UE din Ankara, inclusiv ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, conform sursei citate.

Şefa polticii externe a declarat în cadrul Forumului Strategic Bled din 2017: "Continuăm să discutăm cu Turcia". Ea a subliniat că Turcia rămâne un partener în regiune şi că este încă o ţară candidată. Federica Mogherini a afirmat: "Vom continua discuţiile...cele interne ... şi cele pe care le vom avea împreună cu ei pentru a defini viitorul relaţiilor noastre".

Aceasta a descris cel mai recente dialoguri politice între Turcia şi UE la sfârşitul lunii iulie la Bruxelles ca fiind "bune", adăugând: "Nu întotdeauna acceptăm totul. Există chestiuni, în special drepturile omului, libertăţile fundamentale, situaţia jurnaliştilor, în legătură cu care poziţiile noastre diferă foarte mult, dar discuţiile continuă".

Declaraţiile au urmat celor ale cancelarului german Angela Merkel şi rivalului său Martin Schulz. Acesta s-a opus politicii Turciei într-o dezbatere televizată duminică, propunând oprirea discuţiilor de aderare la UE şi îngheţarea fondurile de preaderare. Retorica anti-turcă a câştigat teren în Germania, conform sursei citate. Germania urmează să voteze pe 24 septembrie pentru a decide soarta guvernului Merkel.

------

Acţiunile autorităţilor turceşti determină imposibilitatea aderării ţării la Uniunea Europeană, a declarat azi Comisia Europeană, după ce cancelarul german Angela Merkel a cerut încheierea discuţiilor de aderare, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat într-un briefing de presă, citându-l pe Preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker: "Turcia face paşi uriaşi, îndepărtându-se de Europa şi făcând imposibilă aderarea ţării la UE".

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a subliniat că orice decizie vizând oprirea formală a procesului de aderare îndelungată va fi hotărâtă de statele membre ale blocului şi nu de executivul de la Bruxelles, potrivit agenţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai fata ai scris articolul asta cu picioarele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb