EximBank încheie un acord de finanţare de 100 de milioane de lei cu Agricover Credit

Elena Deacu
Companii #Agricultură / 20 aprilie 2015

EximBank şi Agricover Credit au agreat încheierea unui nou acord pentru un împrumut în valoare de 100 de milioane de lei (peste 22 de milioane de euro), pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse şi servicii financiare inovatoare destinate fermierilor.

"Colaborarea cu Agricover Credit demonstrează capacitatea EximBank de a juca un rol semnificativ în susţinerea proiectelor de creştere a competitivităţii în domeniul agricol. Agricultura rămâne un domeniu strategic care oferă oportunităţi importante pentru dezvoltarea de afaceri solide, iar parteneriatul cu Agricover Credit ne-a permis să ne implicăm în susţinerea acestora prin finanţarea indirectă a peste 400 de fermieri locali. Suntem încrezători că extinderea acestei colaborări, care îmbină eficient competenţele tehnice ale EximBank cu expertiza Agricover, va contribui consistent la consolidarea agribusiness-ului românesc", a spus Traian Halalai, preşedintele EximBank.

EximBank şi Agricover Credit au încheiat primul acord de finanţare în 2013, banca acordând societăţii un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro).

"Agricover Credit s-a dezvoltat puternic în ultimii ani şi creşterea înregistrată în 2014 confirmă faptul că avem un model de business solid care răspunde nevoilor de finanţare din piaţă. Pentru acest an ne-am propus să susţinem ritmul rapid de dezvoltare şi să creştem numărul de clienţi, iar parteneriatul cu EximBank ne ajută să atingem aceste obiective si să oferim fermierilor produse financiare adaptate, capabile să susţină eficient dezvoltarea acestora. În acest sens, în următoarea perioadă suntem interesaţi să jucăm un rol activ şi în finanţarea proiectelor europene", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. EximBank a obţinut în 2014 cu un profit net de 46,6 milioane de lei (circa 10,5 mil. euro) şi şi-a majorat expunerea totală la 4,7 miliarde de lei, faţă de 4,5 miliarde de lei în 2013. Profitul operaţional al băncii a fost de 121 de milioane de lei, cu 50% mai mare faţă de cel din 2013, rezultatul final fiind afectat de un cost al riscului de 67 de milioane de lei.

Agricover Credit IFN este prima instituţie financiară românească specializată în finanţarea sectorului agricol. Societatea oferă atât finanţare pentru capital de lucru pe termen scurt, cât şi credite de investiţii pe termen mediu fermierilor din sectorul vegetal şi zootehnic. Agricover Credit a acordat anul trecut credite în valoare de 837 de milioane de lei (188,5 milioane de euro), cu 30% peste nivelul din 2013, şi a înregistrat un profit net de 16,5 milioane de lei, în creştere cu 37%. Agricover Credit a obţinut anul trecut un profit operaţional de 21,9 milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de 2013. Capitalurile proprii au crescut cu 18%, ajungând la aproape 109 milioane de lei, iar rata de adecvare a capitalului, conform normelor BNR, este de 25%. Pentru 2015, Agricover Credit are în vedere dezvoltarea portofoliului de produse în segmentul creditelor de capital de lucru cu aprobare pe loc, precum şi cel al creditelor pentru investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb