Există sau nu raportul ASF despre Astra Asigurări?

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 februarie 2014

Există sau nu raportul ASF despre Astra Asigurări?

Ştirea difuzată, săptămâna trecută, de agenţia de ştiri Mediafax, potrivit căreia Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar fi întocmit un raport în care arată că societatea Astra Asigurări ar fi subestimat cu până la 40% daunele, pentru a constitui rezerve mai mici cu 100 milioane lei, nu a avut parte, până în prezent, de confirmare din partea vreuneia dintre autorităţile menţionate.

ASF continuă să susţină că nu ar fi realizat niciun raport cu privire la Astra Asigurări, Banca Naţională a României (BNR) ne-a declarat că nu intră în atribuţiile sale să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cu privire la nereguli înregistrate în piaţa asigurărilor, în timp ce procurorii DNA ne-au transmis că, până în acest moment, nu a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect aspectele menţionate de presă.

Contactat de agenţia de ştiri, omul de afaceri Dan Adamescu, cel care controlează cel mai mare asigurator din piaţă, a negat, la rândul său, că ASF nu derulează decât controale de rutină la companie. În aceste condiţii, nu rămâne decât să ne întrebăm dacă acest dosar chiar există sau dacă autorităţile ascund adevărul după nişte "chichiţe de comunicare".

Sau au uitat autorităţile că se află în slujba cetăţeanului şi că ar trebui să anunţe dacă există probleme într-o companie de asigurări, mai ales într-una de risc sistemic?

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca ATRA ar fi publicat la timp rapoartele trimestriale pe 2013 pentru care alte companii au fost amendate, toata lumea ar fi vazut subevaluarea riscurilor asumate pentru a pastra indicele de solvabilitate pe linia de plutire

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb