EXPOZIŢIA "POLONIA - UN LOC ATRACTIV ÎN EUROPA" Succesul absorbţiei fondurilor europene, prezentat la Bucureşti

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Cultură / 13 septembrie 2011

Doamna Halina Golebicka, Şeful Secţiei de Promovare a Comerţului şi Investiţiilor - Ambasada Poloniei la Bucureşti.

Doamna Halina Golebicka, Şeful Secţiei de Promovare a Comerţului şi Investiţiilor - Ambasada Poloniei la Bucureşti.

Ideea organizării expoziţiei < Polonia - un loc atractiv în Europa > la Bucureşti s-a născut la începutul acestui an, fiind un eveniment de o importanţă majoră pentru Polonia, având în vedere Preşedinţia Poloniei la Consiliul Uniunii Europene. "Este un obiectiv pe care l-am realizat, aşa cum l-am gândit, amplu şi complex", ne-a declarat Halina Golebicka, şeful Secţiei de Promovare a Comerţului şi Investiţiilor - Ambasada Republicii Polonia din România.

În cooperare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, care a pus la dispoziţia Ambasadei un spaţiu generos, expoziţia a fost deschisă ieri, 12 septembrie 2011, în prezenţa Excelenţei Sale, domnul Marek Szczygiel, Ambasadorul Poloniei la Bucureşti şi a domnului H.Szymanski, director general din Ministerul Economiei din Polonia, care coordonează activitatea economică pentru promovarea exportului. Expoziţia poate fi vizitată până la sfârşitul acestei luni.

Halina Golebicka ne-a spus: "Expoziţia este destinată atât mediului de afaceri, cât şi publicului larg. Am căutat să surprindem o paletă largă de informaţii interesante cu privire la descoperirile şi invenţiile făcute de polonezi, dar şi prezentarea rezultatelor concursului "Polonia tot mai frumoasă - 7 miracole ale Fondurilor Europene", organizat de către Ministerul Dezvoltării Regionale din Polonia. La acest concurs au luat parte 130 de participanţi dintre care au fost aleşi 7 câştigători.

În cel de al 7-lea an ca membru în Uniunea Europeană (1 mai 2011), Polonia reprezintă statul care beneficiază cel mai mult de pe urma prezenţei pe piaţa internă a Uniunii. Aceasta se datorează, în principal, activităţii antreprenorilor săi, precum şi posibilităţilor de angajare a cetăţenilor polonezi în afara graniţelor ţării".

Privind mare parte a exponatelor Expoziţiei pentru promovarea turis-mului, Halina Golebicka a subliniat: "Un factor important sunt fondurile europene utilizate într-un mod corespunzător şi care au fost atrase de ţara noastră într-o proporţie extraordinară. Acestea contribuie şi la creşterea activităţii turistice şi culturale a Poloniei. Datorită acestor fonduri se deschid noi muzee, hoteluri, restaurante, trasee turistice, se desfăşoară evenimente cu o valoare însemnată atât pentru o anumită regiune, cât şi la nivel naţional".

În continuare, domnia sa ne-a declarat: "Sperăm ca experienţa poloneză în atragerea şi utilizarea fondurilor Europene va fi folositoare României, care este un partener important de afaceri pentru Polonia. Merită subliniat faptul că schimburile comerciale polono-române, în anul 2010, au atins valoarea de 2,73 miliarde euro, cea mai ridicată valoare din ultimii 20 de ani".

Printre partenerii care au susţinut organizarea Expoziţiei "Polonia - un loc atractiv în Europa" au fost JW Marriot Bucharest Grand Hotel, Microsoft, LOT-Polish Airlines, Tymbark (cel mai mare investitor polonez pe piaţa românească).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb