FALIMENTUL MALEV Tarom va suplimenta frecvenţa curselor pe ruta Bucureşti-Budapesta

Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 6 februarie 2012

Tarom va suplimenta, din 6 februarie, frecvenţa curselor pe ruta Bucureşti-Budapesta, cu 7 zboruri săptămânale, astfel încât compania va opera 12 curse pe săptămână, după ce operatorul de stat ungar aflat în faliment Malev a oprit vineri toate zborurile. Astfel, dacă până în prezent, Tarom, companie deţinută de Ministerul Transporturilor, opera câte o cursă pe zi, de luni până vineri, frecvenţa se va dubla şi va fi introdus câte un zbor pe zi sâmbăta şi duminica.

"Azi dimineaţă (vineri, n.r.) Malev a anunţat încetarea zborurilor, iar Tarom, în încercarea de a veni în întâmpinarea pasagerilor, a suplimentat cu 7 frecvenţe cursa Bucureşti-Budapesta", a declarat consilierul pe probleme de aviaţie din Ministerul Transporturilor, Bogdan Donciu.

El a adăugat că de obicei avioanele pe această rută nu au grad de ocupare ridicat şi în funcţie de nivelul rentabilităţii, pe viitor Tarom ia în calcul o eventuală ieftinire a biletelor.

Eurolines preia gratuit pasagerii curselor Malev către şi dinspre Budapesta

Eurolines România a anunţat că va prelua gratuit, în luna februarie, pasagerii curselor Malev către şi dinspre Budapesta, după ce compania aeriană ungară a încetat vineri dimineaţă zborurile. Autocarele Eurolines pleacă zilnic, de luni până sâmbătă, din Bucureşti şi din principalele oraşe ale ţării, iar din Budapesta plecările sunt zilnice.

"În limita locurilor disponibile, pasagerii posesori de bilete Malev pe aceste rute vor fi îmbarcaţi gratuit", se mai arată în comunicat.

Wizz Air investeşte 100 milioane de dolari la Budapesta

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a anunţat că investeşte 100 milioane de dolari pentru extinderea operaţiunilor din Budapesta şi va relua zborurile din Bucureşti spre capitala Ungariei.

Fondurile vor fi utilizate pentru achiziţia a două aeronave Airbus A320 începând cu luna martie, reprezentând o creştere cu 66% a capacităţii totale. Totodată, Wizz Air a crescut estimările referitoare la numărul de pasageri transportaţi, de la 1,4 milioane la 2 milioane de călători pe aeroportul din Budapesta.

"Compania va lansa o nouă rută şi va creşte frecvenţele pe cele existente, numărul de zboruri săptămânale aproape dublându-se, de la 67 la 129\", se arată într-un comunicat al Wizz Air.

Zborul Budapesta - Bucureşti va fi operat iniţial de patru ori pe săptămână. Compania a introdus prima oară cursa dintre cele două capitale în 2007, dar ulterior a renunţat la zbor.

Ryanair extinde operaţiunile din Budapesta pe 26 de noi rute

Compania aeriană low-cost Ryanair va efectua zboruri pe 26 de noi rute din Budapesta. Ryanair anunţase în ianuarie că va opera curse pe cinci rute din Budapesta, dar după falimentul Malev a decis suplimentarea acestora la 31, se arată într-un comunicat al companiei.

Operatorul irlandez va avea patru noi aeronave Boeing 737-800 pe aeroportul din Budapesta, care vor începe să efectue-ze zboruri peste două săptămâni, urmând să transporte până la 2 milioane de pasageri pe an.

Ryanair are peste 700 de angajaţi piloţi şi însoţitori de zbor ungari şi intenţionează să mai angajeze personal de la Malev, pentru cele patru noi aeronave. Planurile Ryanair necesită un acord cu Budapest Airport, cu care se află deja în negocieri.

Ryanair are oprite la sol 80 de avioane, pentru perioada iernii, astfel încât are capacitatea să reacţioneze imediat pentru compensarea problemelor create de falimentul Malev, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb