Fermierii pot cere subvenţia pentru oi, capre şi vaci până la 31 mai 2007

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 27 aprilie 2007

Fermierii pot depune cererile pentru plăţile complementare din sectorul zootehnic până la 31 mai, iar după o perioadă de verificare a datelor,se vor face plăţile către solicitant, a declarat, joi,pentru NewsIn, director în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Viorel Borşan.

Acesta a precizat că sprijinul financiar alocat sub forma plăţilor complementare poate fi solicitat de crescătorii de bovine, ovine şi caprine.

"Cererile se pot depune până la 31 mai, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). După expirarea termenului de depunere a solicitărilor, urmează verificarea datelor. Pentru bovine, controlul va dura două luni, iar procedura de verificare este stabilită de APIA", a spus Borşan.

Potrivit lui Borşan, sprijinul financiar destinat crescătorilor de bovine se va acorda începând cu data de 1 august.

"Pentru ovine şi caprine, banii se dau începând cu 1 septembrie, dacă exploataţia este înregistrată şi dacă solicitantul deţine peste 25 de capre, respectiv peste 50 de oi. De asemenea, banii se dau doar dacă animalele sunt identificate", a menţionat Borşan.

Directorul din MADR a subliniat că metodologia de acordare a plăţilor complementare a fost simplificată, dar este mai mare responsabilitatea fermierului.

"Am simplificat mult metodologia, pentru a veni în sprijinul fermierului. Acesta nu trebuie decât să completeze o cerere pe propria răspundere. Dacă fermierul declară informaţii eronate, pierde dreptul la orice formă de sprijin financiar timp de trei ani", a spus Borşan.

MADR a alocat pentru crescătorii de animale 120 de milioane de lei, reprezentând plăţi naţionale directe complementare şi de 300 de milioane de lei pentru ameliorarea efectivelor de animale, în 2007.

"Valoarea sprijinului financiar pe cap de animal urmează să se stabilească prin Hotărâre de Guvern, cel mai probabil în luna iunie", a precizat Viorel Borşan.

Sprijinul financiar se acordă producătorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, înregistrate în sistemul naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb