FIFA păstrează schimbările de regulament provocate de pandemie

O.D.
Sport / 24 iunie 2022

FIFA păstrează schimbările de regulament provocate de pandemie

Pandemia a schimbat şi câteva dintre regulile fotbalului. Loturile naţionalelor participante la Cupa Mondială de fotbal 2022 pot avea până la 26 de jucători, a anunţat joi FIFA, perpetuând această măsură de "flexibilitate" introdusă în timpul pandemiei de Covid-19. "Între 23 şi 26 de jucători pot fi acum pe lista finală", a scris federaţia internaţională într-un comunicat.

FIFA a explicat că a adoptat această măsură "pentru a face faţă repercusiunilor pandemiei de Covid-19 şi perioadei neobişnuite în care va avea loc Cupa Mondială", şi anume în noiembrie-decembrie şi nu în timpul verii, ceea ce va avea drept consecinţă întreruperea sezonului pentru cluburile de fotbal din Europa.

UEFA a adoptat o măsură asemănătoare anul trecut, în faţa riscurilor de contaminare cu Covid-19 şi de carantină, ce puteau duce la decimarea loturilor, decizie fără precedent după mărirea numărului de jucători, de la 22 la 23, la Cupa Confederaţiilor din 2001.

Această extindere a listelor la 26 de nume pentru Mondialul 2022 vine după ce International Football Association Board (IFAB), garantul regulilor jocului de fotbal, a validat "definitiv" la mijlocul lui iunie principiul a cinci schimbări posibile pe echipă şi pe meci, în loc de trei anterior.

Iniţial, acest amendament la "legea 3" a fotbalului, care prevedea un maximum de trei înlocuiri pe meci, a fost decis în mai 2020 de IFAB şi era valabil până la finele lui 2021 pentru competiţiile intercluburi şi până la 31 iulie 2022 pentru meciurile echipelor naţionale.

Măsura a fost prelungită până la 31 decembrie 2022 după o "analiză globală a impactului actual al Covid-19 asupra fotbalului".

Membrii IFAB au decis, de asemenea, creşterea numărului maxim de rezerve pe foaia de meci "de la 12 la 15, la discreţia organizatorilor competiţiei", deschizând astfel calea către liste de 26 de jucători, nu de 23.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb