Finanţele cer oferte de la firme de avocatură pentru consultanţă legală la emisiunea de eurobonduri

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 31 august 2009

Finanţele cer oferte de la firme de avocatură pentru consultanţă legală la emisiunea de eurobonduri

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) solicită oferte din partea firmelor de avocatură care vor să asigure consultanţă legală pentru emisiunea de obligaţiuni de cel puţin 500 milioane euro, cu maturitate la 5 ani, pe care intenţionează să o lanseze, potrivit unui comunicat transmis vineri de minister.

Propunerile trebuie trimise în plic sigilat până pe 3 septembrie, ora 17:00, iar criteriile de selecţie de care ministerul va ţine cont sunt preţul solicitat şi calificările şi experienţa firmelor pentru proiecte de acest fel.

Serviciile solicitate vizează asistenţa pentru stabilirea structurii emisiunii şi participarea la orice proces de due-diligence (evaluare), consultanţa legală pentru negocierea termenilor pentru mandatarea administratorilor selectaţi de Finanţe şi asistenţa pentru revizuirea şi adaptarea prospectului de emisiune.

MFP menţionează că documentaţia pentru emisiunea de euroobligaţiuni de 750 milioane euro din 2008 va fi folosită ca bază pentru alcătuirea prospectului.

De asemenea, firma de avocatură selectată va revizui şi negocia în favoarea ministerului documentele legale necesare pentru autorizarea, licitaţia şi emisiunea titlurilor, inclusiv fără limitarea acordului de subscriere, precum şi oferirea de opinii legale despre autorizarea şi emiterea de titluri din partea MFP.

Firmele vor trebui să depună, între altele, o scurtă prezentare a activităţii şi experienţei legată de piaţa de capital, suma fixă solicitată pentru serviciile oferite, declaraţie fermă că nu sunt în conflict de interese dacă asigură consultanţă ministerului.

Finanţele au stabilit lista scurtă cu cele 10 instituţii financiare care vor putea prezenta oferte îmbunătăţite în vederea selectării ca administratori ai emisiunii de euroobligaţiuni. Acestea sunt Barclays Capital, Citibank N.A., Credit Suisse, Deutsche Bank AG, EFG Eurobank Ergasias SA şi Bancpost SA, Erste Bank şi Banca Comercială Română SA, HSBC Group, ING, Societe Generale, Unicredit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb