Finanţele vizează mai multe emisiuni de titluri în primul trimestru, pentru un deficit de 8 miliarde lei

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 1 februarie 2011

Ministerul Finanţelor Publice a majorat volumul indicativ al emisiunilor de titluri de stat pentru primul trimestru cu 2 miliarde de lei, la 15-17 miliarde de lei, stabilind pentru această perioadă o ţintă de deficit bugetar mai mare, de 8 miliarde de lei, necesară investiţiilor.

Deficitul bugetar programat pentru acest an şi agreat în cadrul pachetului financiar cu FMI şi Uniunea Europeană este de 23,95 miliarde lei, astfel că pentru fiecare trimes-tru nivelul mediu al deficitului bugetar ar fi trebuit să fie de circa 6 miliarde de lei, anunţă Mediafax.

"Având în vedere că investiţiile reprezintă o maximă prioritate în cadrul politicii bugetare, repartizarea pe trimestre a cheltuielilor bugetare ale anului 2011, proces recent încheiat, a luat în calcul o disponibilitate maximă a fondurilor bugetare pentru investiţii în primul trimestru al anului, astfel încât deficitul bugetar pe acest trimestru a fost estimat la valoarea de 8.000 milioane lei", se arată într-un comunicat al Finanţelor.

Astfel, pentru primul trimestru al anului 2011, Ministerul Finanţelor a majorat volumul indicativ al emisiunilor de titluri de stat de pe piaţa internă de la 13-15 miliarde de lei la 15-17 miliarde de lei.

Deficitul bugetar înregistrat anul trecut a fost 33,3 miliarde de lei, res-pectiv 6,5% din PIB, sub limita stabilită în acordul cu FMI, de 34,6 miliarde lei. Pentru acest an, autorităţile îşi propun să reducă deficitul bugetar la 4,4% din PIB.

România are în derulare un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro.

O misiune FMI - CE se află la Bucureşti pentru a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care se va analiza îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi vor fi negociate condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va încheia în data de 8 februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb