Firmele poloneze, interesate de programul nostru de privatizare

(A.T.)
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 21 martie 2011

Ion Ariton

Ion Ariton

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a aflat, la finele săptămânii trecute, într-o vizită oficială în Polonia, la invitaţia vicepremierului Waldemar Pawlak, care deţine şi portofoliul Economiei în Guvernul polonez. Cei doi demnitari au participat la des-chiderea oficială a Forumului de afaceri româ-no-polonez.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, ministrul Ariton a făcut o succintă prezentare a economiei noastre, a măsurilor întreprinse de Guvern în ultima perioadă pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, precum şi a domeniilor în care oamenii de afaceri polonezi ar putea inves-ti, respectiv energie, industria aeronautică, minerit, industria auto, dezvoltarea infrastructurii, agricultură, turism, IT, industria farmaceutică sau industria chimică.

În acest context, ministrul Economiei le-a vorbit investitorilor polonezi şi despre vânzarea pe bursă a unor importante pachete de acţiuni la cele mai mari companii româneşti din domeniul energiei, precum şi despre continuarea procesului de privatizare din industria românească.

Vicepremierul polonez a reafirmat, la rândul său, sprijinul guvernului Poloniei pentru accederea cât mai rapidă a României în spaţiul Schengen. Partea poloneză şi-a exprimat, de asemenea, interesul în a colabora cu partea română pentru construirea unei centrale nucleare în Polonia, dar şi pentru cooperare în domeniul minier.

Surse autorizate din Minis-terul Economiei ne-au declarat că cele 100 de firme poloneze participante s-au arătat foarte interesate de oportunităţile de afaceri din ţara noastră, stabilind contacte utile cu cele pes-te 30 de companii româneşti participante.

La iniţiativa României, cele două Guverne vor organiza, în a doua parte a acestui an, la Bucureşti, un seminar pe tema accesării fondurilor europene. La acest seminar, specialişti polonezi şi români vor discuta des-pre modalitatea de accesare a fondurilor europene din cele două ţări şi despre soluţiile pe care partea poloneză le-a aplicat astfel încât, la ora actuală, a reuşit să atragă peste 90% din fondurile puse la dispoziţia sa de Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb