"First Data" preia grupul "Europrocessing International"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 24 iunie 2005

First Data Corp. (NYSE: FDC) este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de comerţ şi plăţi electronice pentru firmele şi consumatorii din întreaga lume. First Data acoperă o reţea de 4,1 milioane de locaţii comerciale, 1400 emitenţi de carduri şi milioa-ne de consumatori, fapt prin care First Data consolidează economia globală dînd posibilitatea companiilor şi consumatorilor individuali să cumpere bunuri şi servicii uşor, folosind practic orice modalitate de plată. Portfoliul de servicii şi soluţii al companiei include servicii de procesare de emitere şi acceptare de carduri de credit, debit, private, smart şi stored-value; serviciile de transfer bani; comandă de bani; soluţii de protecţie împotriva fraudei şi soluţii de autorizare; garantarea cecului şi servicii de verificare prin TeleCheck; precum şi soluţii de comerţ mobil şi prin Internet. STAR Network în proprietatea companiei oferă acceptare securizată prin cod PIN a cardurilor de debit la 1,6 milioane bancomate şi locaţii comerciale.

"First Data Corporation", lider global în domeniul comerţului electronic şi al serviciilor electronice de plată, a încheiat un contract de cumpărare a grupului EuroProcessing International, unul dintre cei mai importanţi procesatori de carduri de plată din Europa Centrală şi de Est, de la fondul de investiţii norvegian Reiten & Capital Partners V AS şi compania de inves-tiţii Creati AS. Prin această tranzacţie, First Data obţine o bază semnificativă pentru desfăşurarea activităţii sale din Europa de Est şi regiunea nordică.

EuroProcessing Internaţional are birouri în Slovacia, Letonia, Lituania, Serbia şi Muntenegru, Rusia şi Ungaria, cu peste 330 de angajaţi şi sediul central în Norvegia. Compania este activă în zece ţări din Europa Centrală şi de Est, şi cooperează strîns cu băncile locale şi cele din Europa Occidentală, care se extind cu rapiditate în aceasta regiune. EuroProcessing International oferă băncilor servicii de procesare (acceptare şi emitere de carduri), cum ar fi procesarea tranzacţiilor la bancomate şi terminale POS, închirierea şi întreţinerea acestora, precum şi managementul cardurilor de debit şi credit sau personalizarea cardurilor.

Deşi cardurile de debit sînt mai numeroase, piaţa din Europa Centrală şi de Est oferă posibilităţi substanţiale pentru creşterea segmentului cardurilor de credit. O dată cu această tranzacţie, First Data va da posibilitatea echipei de vînzări de a găsi noi clienţi pentru serviciile existente, dar şi pentru servicii privind desfăşurarea activităţilor comerciale prin carduri de credit.

Europrocessing International ASA este o companie norvegiană care se ocupă cu procesarea cardurilor de plată. Scopul principal al companiei este să deţină, să dezvolte şi să opereze infrastructura pentru procesarea din Europa Centrală şi de Est. Compania EuroProcessing International este actualmente prezentă în Letonia, Lituania, Slovacia, Serbia şi Muntenegru, Bosnia şi Herzegovina, România, Macedonia, Cehia şi Ungaria. Compania are de asemenea, o sucursală în Rusia. Cu cît piaţa devine mai matură, scopul EuroProcessing International este să atragă cît mai mulţi clienţi din Europa Occidentală, cu costuri operaţionale reduse şi cu tehnologie de vîrf.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb