Flamingo estimează că piaţa echipamentelor IT&C va scădea în acest an cu 60%, faţă de 2008

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 octombrie 2009

Zdenek Kustka, directorul de vânzări al Flamingo International.

Zdenek Kustka, directorul de vânzări al Flamingo International.

Vânzările de desktop-uri se vor diminua cu 80% în acest an faţă de anul precedent, iar piaţa de echipamente IT&C va scădea cu 60%, potrivit estimărilor retailerului de electronice, electrocasnice şi IT&C Flamingo International.

Singura categorie de produse din zona IT care a înregistrat o creştere au fost netbook-urile, respectiv de 10% la nivel de piaţă, potrivit estimărilor Flamingo. Pe acest segment, compania a urcat cu aproximativ 30%, potrivit lui Zdenek Kustka, directorul de vânzări al Flamingo International.

"Preţul accesibil, ultraportabilitatea şi oferta variată au fost caracteristicile de bază care au dus la această evoluţie", a declarat domnul Kustka.

Potrivit reprezentanţilor companiei, creşterea vânzărilor pentru acest segment de produse se datorează scăderii preţurilor la acest tip de echipamente, evoluţiei tehnologiei către performanţe apropiate de cele oferite de laptopurile clasice şi de extinderea ofertei pe această categorie de produse.

De asemenea, potrivit Flamingo, în primele nouă luni ale anului, pentru zona de IT, a fost accelerată trecerea de la desktopuri la notebookuri, fapt care s-a concretizat într-o scădere mai abruptă a vânzărilor de desktopuri, spre valori mai mici cu aproximativ 80% faţă de anul trecut.

"Ne aşteptăm ca anul următor, acest segment (netbook-uri, n.r) de produse să fie unul dintre puţinele care vor înregistra creşteri de două cifre. Pe lângă acesta, ne aşteptăm ca şi segmentul de notebook-uri să evolueze mai bine anul viitor, pe fondul unei acumulări a necesităţii de cumpărare pentru acest tip de echipamente, dar şi pe fondul eroziunii preţurilor, datorat evoluţiei tehnologice naturale", a adăugat Zdenek Kustka.

Flamingo a raportat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 187 milioane lei, această evoluţie fiind determinată de scăderea de 45% înregistrată de piaţa de profil din România, precum şi de declinul cheltuielilor pe cap de locuitor.

Grupul Flamingo International este prezent pe piaţa de profil de 15 ani şi are ca principal obiect de activitate comerţul cu produse IT&C, electronice şi electrocasnice. Grupul deţine reţelele de magazine Flanco World şi Flamingo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb