FLORENTIN BERCU, PRO AGRO: "Reconstrucţia cooperativelor agricole trebuie făcută după principii solide"

F.A.
Companii #Agricultură / 28 noiembrie 2013

România are de suferit mult din punct de vedere economic din cauza reticenţei fermierilor în a intra în cooperative agricole, deoarece majoritatea au impresia greşită că cele actuale sunt la fel ca fostele CAP-uri, consideră Florentin Bercu, directorul executiv al PRO AGRO, precizând că reconstrucţia cooperativelor agricole trebuie făcută după principii solide.

"România are de suferit mult din punct de vedere economic din cauza reticenţei fermierilor în a intra în cooperative agricole, deoarece majoritatea au impresia greşită că cele actuale sunt la fel ca fostele CAP-uri. Diferenţa este ca acele CAP erau conduse de stat, iar cooperativele agricole actuale, înfiinţate după principiile autentice existente la nivel mondial, sunt conduse în mod democratic, prin hotărârea majorităţii membrilor, fiecare membru având un vot. Cooperativele agricole din România sunt încă într-o fază incipientă a dezvoltării, în comparaţie cu cele europene care funcţionează după aceleaşi principii de zeci de ani. Reconstrucţia lor trebuie făcută după principii solide, cu răbdare şi oameni capabili. Anul 2014, anul internaţional al fermelor de familie ne oferă o posibilitate unică de a promova conceptul modern al cooperativei printre fermierii mici şi mijlocii", a declarat Florentin Bercu, directorul executiv al PRO AGRO, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Federaţia Naţională PRO AGRO, în calitate de membru al Copa-Cogeca, a participat în data de 27 noiembrie la Business Forumul preşedinţiei Cogeca privind internaţionalizarea cooperativelor agroalimentare, organizat la Bruxelles.

"Cooperativele agricole reprezintă unul dintre actorii esenţiali pentru dezvoltarea rurală. Asigură viabilitatea economică a zonelor rurale, inclusiv a celor defavorizate, creând şi exploatând resursele rurale importante odată cu asigurarea unui număr semnificativ de locuri de muncă; în plus, ele reprezintă principala sursă a locurilor de muncă create direct sau indirect odată cu creşterea economic", se mai arată în comunicatul Federaţiei PRO AGRO.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele federaţiei, Alex Jurconi, prim vicepreşedintele Viorel Nica şi directorul executiv, Florentin Bercu.

Cogeca este Confederaţia Generală a Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeană. Începând cu data de 1 septembrie 2013, Federaţia Naţională PRO AGRO este membru cu drepturi depline al COPA - COGECA şi GEOPA. Aceasta reprezintă interesele producătorilor agricoli, sectorului de aprovizionare şi comercializare din industria agroalimentară în proporţie de 70%, iar GEOPA este sindicatul investitorilor din agricultură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb