Flori de Ie continuă călătoria dedicată prezentării portului tradiţional românesc peste hotare

.
Comunicate de presă / 7 martie 2017

Flori de Ie continuă călătoria dedicată prezentării portului tradiţional românesc peste hotare

La invitaţia doamnei Monica Irimia, reprezentant al Asociaţiei Tracia Land Italia, Cristina Chiriac, fondator Flori de Ie, în parteneriat cu Brânduşa Bordeianu Make up Artist, împreună cu Universitatea Aldo Moro şi Facultatea de Business şi Turism vor reprezenta România la Bari, Italia, în data de 9 martie 2017, în cadrul evenimentului "Primăvară, bine ai venit cu Mărţişor!".

"Mărţişorul - spune Monica Irimia, organizator al iniţiativei si coordonator pe Sud pentru asociaţia Tracia Land - este o brăţară împletită cu două fire, unul alb şi unul roşu, simbolizând atât viaţa şi puritatea sufletului cât şi sacrificiul şi sângele. Potrivit legendei - a spus Monica Irimia - Mărţişorul era un dar al fetelor sau femeilor către băieţi sau bărbaţi, cu ocazia venirii primăverii, pentru a sărbători renaşterea naturii şi ca un simbol de bun augur de sănătate şi frumuseţe ".

Evenimentul se va desfăşura în salonul Universităţii Aldo Moro din Bari şi este parte a unui proiect dezvoltat în parteneriat cu Primăria locală. Flori de Ie organizează o paradă a costumelor tradiţionale româneşti, din colecţia proprie, care vor fi îmbrăcate de către reprezentanţi ai comunităţii de români din Italia. De asemenea, va avea loc şi o dezbatere care are ca temă sporirea cunoştinţelor despre istoria şi cultura României. Prezentarea va fi împărţită în două momente de paradă ale costumelor populare româneşti, legate între ele printr-un material special.

Cristina Chiriac a călătorit cu poveştile florilor de ie, promovând arta manuală românească, de la New York la Londra, Viena, Abu Dhabi, Moscova, Dubai, Shanghai. "Pe viitor, se anunţă alte multe călătorii şi surprize. Am reuşit, prin ia românească, să oferim o nouă perspectivă celor de peste hotare asupra valorilor noastre. Flori de ie încearcă să conserve şi să transmită mai departe ceea ce specialişti în tradiţia noastră populară numesc însemne magice cusute cu grijă, care au menirea de a proteja purtătorul de spiritele rele. Ia romanescă reprezintă în acest moment cel mai bun ambasador al valorilor româneşti, crează punţi şi uneşte inimi, aduce speranţă în suflete."

În cadrul evenimentului ce va avea loc la Bari, dorim să întâmpinăm primăvara anului 2017 cu poveşti autentice româneşti. Astfel, vor avea ocazia de a prezenta iile româneşti persoane din culturi diferite, precum: Spania, Italia, India, Brazilia, şi nu numai. Dorim să arătăm lumii arta tradiţională şi valoroasă a poporului român, ce a reuşit să culeagă aprecieri şi laude din toate colţurile lumii.

Ziarul BURSA este partener media.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb