FLORIN CÎŢU: ''Vom vedea dacă va mai fi posibilă o colaborare cu USR PLUS"

G.U.
Politică / 18 septembrie 2021

''Vom vedea dacă va mai fi posibilă o colaborare cu USR PLUS"

Prim-ministrul Florin Cîţu spune că rămâne de văzut dacă PNL ar mai putea colabora cu USR PLUS după ce aceştia au susţinut moţiunea de cenzură alături de AUR, dar punctează că "alianţa" dintre cele două partide reprezintă un "precedent periculos", transmite Agerpres.

Precizările vin după ce Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat, sămbătă, o rezoluţie în care cere USR PLUS "denunţarea imediată şi totală" a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu AUR, pe care o caracterizează drept "o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană".

"Vom vedea atunci. Dacă ei merg mai departe cu AUR... PNL a spus foarte clar ce crede despre cei care colaborează cu partide extremiste, vom vedea atunci. (...) (Rezoluţia - n.r) este adoptată pentru că a fost propunerea colegilor mei. Atât în Europa, în Parlamentul European, dar şi în România, există foarte multe semne de întrebare şi întrebări care vin despre această alianţă. În Germania acele partide extremiste nu au acces la nimic, deci nimeni nu le legitimează. În România este un precedent periculos şi cred că toată lumea se uită la această situaţie ca la un precedent periculos", a declarat el.

Pe de altă parte, Cîţu s-a arătat nedumerit că în BPN a fost votată din nou o rezoluţie prin care se respinge orice formă de colaborare cu PSD, notează sursa citată.

"În primul rând, pentru noi soluţia de bază este guvernarea de dreapta împreună cu USR şi UDMR. Această rezoluţie astăzi, la propunerea preşedintelui, n-avea nici un sens pentru că, cu un BPN înainte, votasem că nu vom guverna niciodată cu PSD, deci sunt două lucruri... Dar am votat-o şi pe asta de astăzi", a spus Cîţu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Betivanul de Catu s a trezit vorbind.. Esti istorie baiatule si tu nu stii...

    1. Noi sintem istorie. Si nu stim ca sintem.

    USR v-a fost un partener loial până acum. E drept cu miniștri mai valoroși în medie. L-ai dat afară pe Voiculescu fără să discuți cu conducerea USR ! Treacă, era cu adevărat slab si cu studii dubioase. Semăna sub multe aspecte cu Turcan a voastră,. Pe ea ai pastrat-o ! Apoi l-ai dat afară pe Stelian Ion ,care era blocat intenționat de PNL în proiectele sale!

    De data asta USR nu putea merge mai departe. Ai semnat un protocol cu ei că nu vei mai demite miniștri fără o prealabilă consultare! Turcan a voastră a rămas din nou pe post că doar useristii au miniștri slabi! Evident ai fi continuat cu demiterile!

    Ce prim ministru esti tu?  

    1. De rahat!

    Este ptr.partidele aflate la guvernare in ultimii 30 de ani.Alianta usr+aur poate fi o solutie ptr.toti romanii de centru dr. si centru stg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb