FMI anulează până la finele lui 2011 plata dobânzilor datorate de circa 80 de ţări sărace

F.A.
Bănci-Asigurări / 30 iulie 2009

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că va anula, până la sfârşitul lui 2011, plata dobânzilor datorate de circa 80 de ţări sărace şi va majora împrumuturile acordate acestora pentru a le ajuta să-şi revină de pe urma crizei economice şi să lupte împotriva sărăciei, relatează AFP.

Dobânzile anuale pe care acestea ar trebuie să le ramburseze în această perioadă către FMI pentru împrumuturile luate, de 0,5% pe an, precum şi cele mai mici de 0,25% pe an pentru cele care vor fi acordate ulterior, sunt anulate, a anunţat directorul de strategie al FMI, Reza Moghadam, într-o conferinţă telefonică.

Noile împrumuturi ce ar putea fi acordate acestor ţări ar putea ajunge la 17 miliarde euro până în 2014, din care 8 miliarde în următorii doi ani. FMI a împrumutat, în medie, 1 miliard dolari pe an în perioada 2006-2008 celor mai sărace ţări din lume, precum şi 3 miliarde dolari de la începutul acestui an.

"Este o expansiune fără precedent al sprijinului FMI pentru ţările cele mai sărace, din Africa subsahariană şi din lumea întreagă. (...) Pentru prima dată în istoria sa, FMI împrumută la o dobândă zero şi ţări care sunt sărace, ", a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a adăugat că în acest mod ţările respective vor fi ajutate să-şi revină de pe urma crizei şi, de asemenea, "se vor face progrese în lupta împotriva sărăciei".

Resursele mobilizate vor proveni, în principal, din vânzarea aurului. FMI, care este unul dintre cei mai mari posesori mondiali ai acestui metal preţios, a decis în primăvara lui 2008 să cedeze 403,3 tone de aur, reprezentând o optime din deţineri. Vânzarea de aur ar putea începe după aprobarea de către consiliul de administraţie al FMI, prevăzut să aibă loc în octombrie, şi ar putea dura "doi sau trei ani", potrivit lui Moghadam.

De asemenea, alte finanţări vor fi obţinute de la statele membre care vor să contribuie cu bani la FMI. De altfel, FMI anunţase anterior că dispune de resurse de 3 miliarde dolari oferite de Japonia, Canada şi Norvegia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb