FMI: Scăderea economiei mondiale din 2020 va fi mai mare decât s-a estimat

S.B.
Macroeconomie / 17 iunie 2020

Sediul Central FMI (Sursa Foto: Wikipedia.org)

Sediul Central FMI (Sursa Foto: Wikipedia.org)

Economia globală este pe cale să înregistreze în 2020 o scădere semnificativ mai mare comparativ cu estimarea făcută de Fondul Monetar Internaţional în luna aprilie, a afirmat marţi economistul şef la instituţiei financiare, Gita Gopinath, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, în timp ce statele europene erau în primele săptămâni de restricţii impuse de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus, FMI a estimat că economia globală va înregistra cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune din anii 1930. La momentul respectiv, Fondul a prognozat a contracţie de 3% a PIB-ului mondial în 2020.

În prezent, chiar dacă unele economii încep să se redeschidă, Fondul a avertizat că declinul va fi chiar mai grav.

"Pentru prima oară de la Marea Depresiune, atât economiile avansate cât şi cele emergente vor fi în recesiune în 2020. Actualizarea raportului World Economic Outlook în luna iunie va arăta probabil creşteri negative chiar mai grave decât am estimat anterior", a scris Gopinath într-o postare pe blog.

Fondul a mai afirmat că actuala criză, pe care a supranumit-o "Marea Izolare", "nu seamănă cu nimic din ce a fost până acum".

Pandemia a început ca o urgenţă de sănătate, dar a declanşat rapid o criză economică, din cauza măsurilor de distanţare socială necesare şi a restricţiilor de călătorie, informează news.ro.

La nivel mondial există peste 8 milioane de infecţii cu coronavirus confirmate. Statele Unite, Brazilia, Rusia, India şi Marea Britanie sunt în prezent cele cinci ţări cu cel mai ridicat număr de cazuri, arată datele Johns Hopkins University.

Potrivit FMI, industria serviciilor a fost mai grav afectată decât industria prelucrătoare, ceea ce reprezintă o schimbare faţă de crizele precedente, unde lipsa investiţiilor a afectat cel mai mult activităţile productive.

În consecinţă, Gopinath a spus: "Este posibil ca creşterea cererii din partea connsumatorilor să aibă ca efect o redresare rapidă, spre deosebire de crizele anterioare".

Ea a avertizat însă că acest lucru nu este o certitudine, deoarece criza de sănătate ar putea afecta cheltuielile de consum, dacă oamenii vor economisi mai mult.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fondul Mondial International stie ca e vorba de o facatura mondiala, de o farsa de proportii, exploatata politic de diverse grupuri de globalisti pentru promovarea agendei oculte.

    Nu va exista o cerere ridicata din partea consumatorilor cat timp ei se tem si de ziua de azi, nu mai vorbesc de ziua de maine... Mentinerea populatiei globului in FRICA, ucide orice sansa de redresare prin consum.  

    1. corect!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb