Fondul Proprietatea a depus actele ca să se înscrie la CNVM

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 20 mai 2010

Ionuţ Popescu: "Ce am făcut noi până acum pentru listare putea să facă orice conducere a Fondului de până acum"

Conducerea Fondului Proprietatea a anunţat, ieri, că a depus restul actelor necesare înscrierii Fondului la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), ca alt organism de plasament colectiv (AOPC) de tip special, după ce, pe 25 martie, trimisese doar o parte din documentaţia necesară înscrierii. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis să prelungească ulterior termenul limită până pe 15 mai.

Înregistrarea Fondului la CNVM este una dintre precondiţiile cotării lui la Bursă.

"Ce-am făcut noi acum pentru listarea Fondului, putea să facă oricine a fost în conducerea FP până acum încă de acum mulţi ani, dacă s-ar fi dorit acest lucru", a spus, pentru ziarul BURSA, Ionuţ Popescu, directorul general al Fondului.

Reprezentanţii Fondului au mai spus, ieri, că, după înregistrarea Fondului la CNVM, vor fi luate măsurile legale pentru listarea FP la Bursa de Valori Bucureşti. Actuala conducere a Fondului susţine că listarea ar trebui făcută de Franklin Templeton, viitorul administrator al FP.

Deocamdată, listarea este condiţionată însă de rezolvarea mai multor aspecte legale, precum evaluarea participaţiilor din portofoliul Fondului şi reglementarea situaţiei capitalului social. În prezent, există o diferenţă de aproximativ 480 de milioane de lei între capitalul social subscris şi cel vărsat, neachitarea acestei datorii de către Ministerul de Finanţe către FP determinând blocarea distribuirii de dividende pentru ultimii doi ani.

Ionuţ Popescu ne-a mai spus: "Potrivit contractului semnat, evaluatorii au la dispoziţie 60 de zile ca să evalueze participaţiile Fondului, până în iulie, dar pot să finalizeze şi mai repede. Deputaţii din Comisia de Buget-Finanţe au dezbătut o serie de amendamente referitoare la reglementarea situaţiei capitalului social al Fondului, însă este nevoie de un raport comun al Comisiei de Buget-Finanţe şi al Comisiei de Justiţie".

Săptămâna trecută, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a autorizat sucursala din România a SAI Franklin Templeton Investment Management Ltd, aceasta fiind una dintre condiţiile pentru ca FT să poată prelua conducerea Fondului.

"Mai este nevoie de o Hotărâre de Guvern prin care să se aprobe modificarea Actului Constituiv al Fondului în care să se precizeze că o Societate de Administrare a Investiţiilor va avea conducerea FP, în loc de un Comitet Director. Modificarea Actului Constitutiv trebuie să fie avizată şi de o Adunare Generală a Acţionarilor Fondului", a adăugat Ionuţ Popescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Felicitari Dlui Ionut Popescu .

    Sigur ca Dna Lulache si Ursache nu aveau nici un interes sa-di taie craca de sub piciore, taindu-si salariile grase.

    Acelas lucru ar trebui facut si cu parlamentarii care stau pe zeci de mii de euro si sigur nu fac si nu vor face nimic, ca sa miste lucrurile , sa faca legi corecte. Daca ar face asta , nu ar mai avea de lucru si........ 

    Fondul Propr este o megaescrokerie de jefuire a tarii, ar trebui impuscati fara judecata cei ce l-au aprobat

    1. Ai dreptate costel, atunci când oamenii au fost aruncaţi în stradă şi li s-au luat casa şi pământul a fost un act de înalt patriotism, costel ia tu puterea şi fii patriot până la capăt.

      Tre sa adaugi ca impuscarea tre facuta si fara somatie, mai ales daca bei de dimineata si te bate soare in bibilica cheala

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb