"Ford România" dată în judecată de Primăria Cârcea pentru plata taxelor şi impozitelor locale

A.G.R
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 aprilie 2009

Consiliul Local al comunei doljene Cârcea a acţionat în judecată "Ford România" pentru ca instanţa să oblige societatea de automobile să se înscrie în registrul agricol al localităţii şi să plătească taxele şi impozitele locale. Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, a declarat, ieri, că "Ford România" a fost acţionată în judecată după ce, în octombrie 2008, societatea a înştiinţat în scris primăria că refuză să se înscrie în registrul agricol al comunei.

Valerică Pupăză a precizat: "Potrivit hărţii cadastrale cu numărul L-34-144, obţinută de la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj, Uzinele Ford se află pe teritoriul administrativ al comunei Cârcea, în sensul că pe teritoriul nostru se află toate imobilele deţinute de societate, reprezentate de terenul şi clădirile în care se află sediul şi uzinele. Din acest motiv, Ford România trebuie să plătească taxele şi impozitele locale la bugetul comunei Cârcea şi nu la cel al municipiului Craiova. Noi am dorit să rezolvăm acest aspect cu firma Ford pe cale amiabilă, motiv pentru care le-am solicitat să se înscrie în registrul agricol al comunei noastre şi să plătească la noi taxele şi impozitele locale, dar Ford România a refuzat acest lucru, după cum ne-a şi înştiinţat în scris prin adresa nr. A1/374 din 10 octombrie 2008".

Potrivit Agerpres, dacă Primăria Cârcea va avea câştig de cauză în instanţă, taxele şi impozitele locale pe care Ford România le va plăti vor fi cu 30% mai mici decât cele pe care le plăteşte în prezent la bugetul municipiului Craiova. Primul termen de judecată a fost fixat pentru data de 5 mai 2009.

Primăria Cârcea, comună învecinată cu municipiul Craiova, s-a înfiinţat în anul 2004 după desprinderea satului Cârcea de comuna Coşoveni. Primăria a mai câştigat şi acum doi ani un proces asemănător în instanţă, în urma căruia un supermarket din Craiova a fost obligat să plătească taxele şi impozitele locale la Cârcea şi nu la bugetul municipiului reşedinţă de judeţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb