Formens Botoşani se informatizează cu DataS Tg.Secuiesc

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 mai 2007

Tg.Secuiesc - Producătorul român de confecţii bărbăteşti Formens, din Botoşani, va implementa soluţia GPD, de la DataS Tg. Secuiesc, pentru planificarea şi gestiunea aprovizionării şi a comenzilor, în scopul creşterii eficienţei de operare a întregii firme unde lucrează 550 de muncitori. Formens investeşte în informatizare pe fondul deciziei de a tatona şi piaţa internă de costume bărbăteşti, după aproape opt ani de export, ceea ce implică un efort logistic suplimentar.

Implementarea, care demarează în iunie, se bazează pe soluţie GPD (General Production Data) şi va asigura colectarea şi gestiunea comenzilor, definirea comenzilor de producţie, gestiunea materialelor şi a produselor folosite în fabricaţie, planificarea producţiei, calculul, planificarea şi urmărirea aprovizionării, planificarea şi controlul costurilor directe, respectiv livrearea şi vânzarea. În plus, informaticienii de la DataS vor dezvolta un modul care va permite centralizarea comenzilor de la magazine (comenzi mici, ca număr de unităţi) în GPD pentru definirea şi agregarea comenzilor de producţie. Implementarea urmează să fie finalizată spre sfârşitul acestui an. Formens, o companie cu capital majoritar francez, asigură confecţii bărbăteşti pentru peste 200 de magazine din Franţa, dar lucrează şi pentru alţi beneficiari, în sistem lohn.

"Am decis să implementăm GPD pentru a face faţă gestiunii corecte a numărului în creştere a clienţilor. Conform calculelor noastre preliminarii, ne aşteptăm ca odată cu adoptarea GPD să obţinem creşterea cu 10 % a cifrei de afaceri.

Am ales DataS pentru că suntem convinşi că ne vor furniza soluţia informatică de care avem nevoie" - a declarat Vasile Curelariu, directorul economic al Formens Botoşani.

GPD - General Production Data - este o soluţie software complexă ce combină funcţionalităţile aplicaţiilor de tip ERP şi MES (Enterprise Resource Planning şi Manufacturing Execution System), şi a fost special dezvoltată de DataS pentru industria de textile-confecţii-tricotaje.

"Implementarea este interesantă pentru că scopul Formens este îşi crească valoarea adăugată din activităţile de logistică - similar cu implementarea noastră realizată în Polonia (fabrica de confecţii de damă Kodan, membră a grupului danez Brandtex). Astfel, Formens va beneficia din plin de avantajele exprienţei şi a poziţionării sale: viteză de reacţie ridicată la comenzi mici şi complexe, timp de transport scăzut, optimizare fonduri blocate şi totul la costuri rezonabile cu mâna de lucru" - a declarat Laszlo Szabo, directorul general al DataS.

Soluţia GPD a fost realizată cu ajutorul instrumentului de dezvoltare "Camaeleon" creat de informaticienii de la DataS în Visual C++ pe platforma .Net şi care oferă componente integrate de tip ETL (Enter, Transform, Load) şi interfeţe "front-end" pregătite pentru configurarea şi implementarea rapidă a soluţiilor personalizate destinate modelării proceselor de producţie şi business.

"Ideea, din 2002, a fost de a creea biblioteci de funcţii prin care interfeţele de introducere a datelor (gridurile) să fie realizate în timp foarte redus şi în mod unitar/standard. Astfel momentan interfeţele sunt standardizate, conţin filtre implicite, au implicit facilitate de export a datelor în HTML, sunt extensibile cu câmpuri adiţionale din partea utilizatorului şi softul din spatele lor scrie/redactează şi instrucţiunile necesare pentru Microsoft SQL Server pentru crearea tabelelor/câmpurilor, selecţia şi salvarea datelor" - explică Laszlo Szabo, fondatorul şi directorul companiei DataS.

DataS a fost fondată în 1992 şi de atunci a câştigat aproape 100 de clienţi, o cifră remarcabilă dacă se ia în considerare faptul că firma din Tg. Secuiesc este specializată numai în aplicaţii pentru industria textilă. Exporturile soluţiilor dezvoltate de DataS au crescut în anul 2006 la 25% din cifra de afaceri. Printre clienţii firmei din Tg. Secuiesc se numără Confecţii Integrate Moldova, din Iaşi, deţinută de Irina Schrotter, Secuiana din Tg. Secuiesc, Confecţii Bârlad, RGT (Ready Garment Technology) şi Leineweber (confecţii şi tricotaje sub marca Brax), ambele din Sf. Gheorghe şi Canda International (care produce pentru celebra marcă C&A).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb