Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost achitat în dosarul "Motorina", în care a fost trimis în judecată alături de alte 22 de persoane fizice şi juridice, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat. Decizia, luată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă.
"Admite apelurile declarate împotriva sentinţei penale nr.106/F/09 iunie 2016, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I penală în dosarul nr. 4365/2/2014 (...) Desfiiţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând: achită inculpatul Blejnar Sorin pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, prevăzută de art.26 Cod penal din 1969, raportat la art.9 alin.(1) lit.a), b) şi c) şi alin.(3) din Legea nr.241/2005 (în varianta de reglementare anterioară modificărilor aduse prin Legea nr.50/2013), cu aplicarea art.5 Cod penal. În temeiul art.396 alin.(5) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.c) Cod procedură penală, achită inculpatul Blejnar Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii), prevăzută de art.7 alin.(1), (2) şi (3) din Legea nr.39/2003, cu aplicarea art.5 Cod penal", a transmis, luni, ICCJ, inforează News.ro.
În acelaşi dosar, au mai fost achitaţi Diana Nemeş, care primise o condamnare de şapte ani la prima instanţă, Viorel Comăniţă şi Florin Dan Secăreanu, ambii condamnaţi iniţial la cinci ani de închisoare.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai hotărât condamnarea omului de afaceri Radu Nemeş la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat, a lui Andrei Florin Jugănare şi Emilian Dumitru Preda, la câte cinci ani şi jumătate de închisoare.
De asemenea, instanţa a decis confiscarea de la Radu Nemeş a sumei de 13 milioane de dolari.
Totodată, mai multe persoane fizice şi juridice trebuie să achite către ANAF peste 200 de milioane de lei reprezentând despăgubiri civile.
Sentinţa este definitivă.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Braşov în septembrie 2012, iar alături de Blejnar au fost trimise în judecată 22 de persoane fizice şi juridice. Printre acestea se numără doi şefi din cadrul Vămii Braşov şi Codruţ Marta, fost consilier al lui Blejnar, dispărut în urmă cu mai mulţi ani.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2019, 15:16)
Cand exista discrepante atat de mari intre verdictele a doua instante , cum ai mai putea crede in infailibilitatea justitiei si absolutizarea hotararilor ei ? Justitiarii isi dau singuri cu stangul in dreptul ,ca subordonatul lor Roby din Fierbinti !
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.04.2019, 16:54)
JUSTITIA E LIBERA, DOBITOCILOR DIN OPOZITIA DE DREAPTA, CRETINILOR !
BINEINTELES CA E O UTOPIE, O CONTRADICTIE DE TERMENI,INTRE A FI SECURIST BASHIST SI A FI CINSTIT, TOT ROMANU' STIE ASTA... DACA JUSTITIA ASA A HOTARAT, SA FIE PROSTALAUL ASTA SANATOS SI SA NU NE MAI ACUZE UNII AIUREA-N TRAMVAI, CA EXISTA AMESTECUL GUVERNULUI IN JUSTITIE !
ROMANUL RATIONAL STIE CA MIRCEA BASESCU, UDROAICA, BICA SAU IMBECILU' ASTA SUNT INFRACTORI SI SA SE SPELE JUDECATORII PE CAP CU EI CA NU NE PASA !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2019, 07:29)
Out of the country, blind justice but not for all
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2019, 07:30)
Codrut Marta cat a luat?
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2019, 07:46)
Justiția nu funcționează în România. Acest proces a fost aranjat. Chiar nu înțelege nimeni cum funcționează Curtea Supremă ? Bleumarin are grade mari și nu putea fi condamnat de niste judecători subalterni. Justiția doar l-am spălat de păcate. Vezi cazurile Blaga, Videanu- urmează Udrea, etc. Curtea Supremă condamna doar rivalii politici ai generalilor și ai venerabililor. Așa că nu mai comentați cum l-am condamnat prima instanta. Totul este o regie ieftina. Nu exista justiție oameni buni. E circ pe pâine .