FOTBAL ŞI BANI Jucăm împotriva celei mai ieftine echipe din Europa

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 10 august 2011

Naţional Arena va găzdui meciul cu Franţa, una din cele mai scumpe echipe din Europa.

Naţional Arena va găzdui meciul cu Franţa, una din cele mai scumpe echipe din Europa.

Reprezentativa ţării noastre va evolua astăzi în compania celei mai ieftine (la propriu) reprezentative din Europa. Acest meci reprezintă ultima verificare înaintea partidei cu Franţa, una din echipele cu cele mai scumpe loturi ale continentului. Dacă finaciar prăpastia este uriaşă, la fel stau lucrurile şi din punct de vedere sportiv, fiind clar că această verificare este complet irelevantă pentru importanta partidă oficială din septembrie. Există şi o scuză pentru acest fapt, de vină sunt problemele create de federaţia argentiniană, care a anulat partida amicală de la Bucureşti în ultimul moment. Partida dintre România şi San Marino se va disputa astăzi, în Italia, la Serravalle, cu începere de la ora 21.35. Unul dintre cei mai în formă jucători tricolori, Gabriel Torje, nu consideră că acest meci este o pierdere de timp: "Nu este o ruşine să jucăm cu San Marino, nu ne simţim jigniţi. Nu ne vom duce acolo ca nişte vedete, pentru că şi argentinienii dacă veneau nu o făceau cu nasul pe sus ca să inaugureze cel mai frumos stadion din România". În mod cert tricolorii vor obţine o victorie de "moral", în plus Victor Piţurcă are ocazia să revină cu un succes pe banca tehnică a echipei naţionale.

Valoarea de piaţă a echipei statului San Marino este de 150.000 de euro. De fapt doar doi fotbalişti sunt cotaţi de site-ul transfermarkt.de, portarul Aldo Simoncini de la AC Cesena - 100.000 de euro - şi atacan-tul Andy Selva de la Helas Verona - 50.000 de euro. Practic, în lume sunt foarte puţine echipe mai slab cotate decât cea a statului San Marino - Macao, Guam, Djibouti, Bhutan, Laos fiind printre acestea. Com-paraţia cu următorul adversar al echipei noastre este zdrobitoare. Lotul lărgit al echipei Franţei este evaluat la 364.500.000 de euro, doar Spania având o cotă mai mare în Europa.

Cei mai scumpi fotbalişti sunt: Frank Rybery (Bayern Munchen) 38.000.000 de euro, Samir Nasri (Arsenal Londra) 26.000.000 de euro, Patrice Evra (Manchester United ) 25.000.000 de euro, Karim Benzema (Real Madrid) 25.000.000 de euro. Nici echipa noastră nu stă foarte bine dacă se face un raport cu aceea a Franţei. Cota de piaţă a lotului antrenat de Victor Piţurcă este de 57.600.000 de euro, cei mai bine scumpi tricolori fiind Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk) 5.500.000 euro, Cristian Săpunaru (FC Porto) 5.200.000 euro, Gabriel Torje (Dinamo) 4.500.000 euro şi Adrian Mutu (AC Cesena) 4.000.000 euro. Practic, cel mai scump fotbalist autohton valorează cât cel mai ieftin jucător al echipei Franţei. Calculele contabile nu primează întotdeauna în fotbal, dar de cele mai multe ori balanţa se înclină în favoarea echipelor care au o cotă de piaţă mai bună.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Incet ,incetisor, dupa multe eforturi, am reusit! Ni se recunoaste, in sfarsit, adevarata valoare. Suntem in randul echipelor cu care nu se incumeta sa se intreaca mai nimeni. Trebuie sa le multumim tuturor conducatorilor fotbalului romanesc, incepand cu Mircea Sandu, Mitica Dragomir, Becali, Borcea, si ceilalti, cu o mentiune speciala lui Lucescu. Este o mare realizare care ne va marca pe mai multe generatii de fotbalisti. S-ar putea ca meciul de diseara sa faca istorie. Am putea fi a doua echipa din lume care pierde glorios in fata lui San Marino. Mult succes!

    Am demonstrat inca odata ca avem o echipa nationala ,de o ,,inestimabila valoare,, .Este mai bine ca nu am jucat cu Argentina pentru ca numai asa am gasit un adversar de talia echipei nationale.Astept cu maxim interes meciul cu Franta..

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb