FOTBAL ŞI BANI Liga milionarilor

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 18 septembrie 2013

Steaua Bucureşti va debuta astăzi în Liga Campionilor, competiţia fotbalistică în care se rulează cele mai mari sume de bani din sportul european. În această seară, în Germania, echipa campioană va evolua împotriva formaţiei Schalke 04, o formaţie care nu traversează cea mai fastă perioadă din punct de vedere sportivo-financiar. Plasată într-o grupă cu Chelsea, Schalke 04 şi FC Basel, campioana ţării noastre are şanse reale de a prinde primăvara europeană, fie în Liga Campionilor, dacă prinde unul din primele două locuri, fie în Europa League, dacă se clasează pe locul 3. Obiectivul fixat de antrenor este obţinerea a cel puţin unsprezece puncte, zestre ce ar putea permite calificarea în faza următoare.

Despre bonusurile financiare pe care le asigură această competiţeie s-a tot vorbit, dar principalele cifre merită să fie reamintite. Fiecare dintre cele 32 de cluburi calificate în faza grupelor au asiguraţi de la forul continental câte 8.600.000 de euro. În plus, UEFA va acorda un milion de euro pentru fiecare victorie şi câte 500.000 de euro pentru un rezultat de egalitate, înregistrate în această fază. Calificarea în optimile de finală va fi premiată cu 3.500.000 de euro, prezenţa în sferturi cu 3.900.000 de euro, iar accederea în semifinale cu 4.900.000 de euro.Câştigătoarea, ce va fi stabilită în data de 24 mai, la Lisabona, va încasa încă 10.500.000 de euro, iar finalista 6.500.000 de euro. Premiul maxim, pentru echipa care se impune în toate partidele din grupă, ajunge la 37.400.000 de euro. Aceasta este doar prima parte a calcului financiar. Partea a doua este legată de drepturile de televizare, care vor fi stabilite la finalul competiţiei. Acestea pot produce răsturnări semnificative în ceea ce priveşte clasamentul încasărilor. Spre exemplu, în urmă cu un an echipa cu cele mai mari premii încasate nu a fost câştigătoarea competiţiei, Bayern Munchen (55.046.000 euro) ci Juventus Torino, formaţie eliminată în sferturile de finală, care a încasat 65.300.000 de euro. Astfel, Steaua poate câştiga din faza grupelor aproximativ 20.000.000 de euro (bonusuri UEFA, drepturi TV, vânzare de bilete), calificarea în faza următoare asigurând alte sume consistente.

Revenind la meciul din această seară, arbitrul turc Cuneyt Cakir va conduce la centru partida, fiind ajutat la cele două tuşe de către Bahattin Duran şi Tarik Ongun, în timp ce asistenţi suplimentari vor fi Baris Simsek şi Mete Kalkavan. Această delegare a stârnit nemulţumirea managerului Mihai Stoica: "Mai bine delegau un german decât un turc!". Se ştie că o mare parte din galeria lui Schalke este formată din cetăţeni germani de naţionalitate turcă. La casele de pariuri o victorie a Stelei are cota peste 7, germanii fiind favoriţi cerţi.

Chiar dacă şansele ca Steaua să câştige Liga Campionilor sunt doar la nivel teoretic, iubitorii fotbalului din ţara noastra pot admira trofeul chiar în Capitală. Acesta va ajunge la Bucureşti în 4 octombrie şi va rămâne până în 6 octombrie, urmând să fie expus în Piaţa George Enescu. Ambasadorul României pentru acest eveniment va fi fostul internaţional Miodrag Belodedici. Periplul trofeului Ligii Campionilor va începe vineri, la Berlin. Următoarele destinaţii ale trofeului vor fi Budapesta (27-29 septembrie), Bucureşti (4-6 octombrie), Sarajevo (11-13 octombrie) şi Sofia (18-20 octombrie).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb