Francezii de la Thales vor furniza IAR Ghimbav sisteme pentru dotarea aeronavelor navale

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 19 iunie 2013

Francezii de la Thales vor furniza IAR Ghimbav sisteme pentru dotarea aeronavelor navale

Compania braşoveană va moderniza trei elicoptere ale Forţelor Navale Române în urma semnării unui contract de 12 milioane de euro

Grupul francez Thales, cel mai mare producător de aparate şi sisteme electronice pentru industria apărării, industria aerospaţială şi siguranţă pe pieţele din întreaga lume, a anunţat, la Paris Air Show, că va furniza echipamente pentru dotarea elicopterelor Puma ale Forţelor Navale Române.

"Procesoarele vor oferi Marinei Române o capacitate decisivă în lupta anti-submarin pentru a detecta submarine în Marea Neagră, în special ca parte din misiunile NATO", au declarat reprezentanţii Thales.

Thales va furniza în cadrul contractului procesoarele TMS 2000, care sunt "uşor de instalat", după cum anunţă producătorul. Aceste procesoare mai sunt utilizate de către elicopterele şi aeronavele cu aripă fixă anti-submarin din forţele navale britanice, suedeze, norvegiene şi franceze

"Detectoarele sunt eliberate pe mare şi trimit date acustice către procesor prin intermediul unui link VHF. Receptorul VHF de pe aeronavă primeşte şi prelucrează datele în timp real", a mai anunţat concernul francez.

Compania nu a dezvăluit detalii cu privire la numărul de unităţi care urmează să fie livrate, programul lor de livrare sau de valoarea contractului la IAR Braşov.

Ministerul Apărării Naţionale a încheiat, la începutul acestui an, un contract pentru modernizarea celor trei aeronave ale Forţelor Navale. Contractul a fost semnat în urma unei negocieri fără anunţ de participare şi se ridică la aproximativ 12 milioane de euro. Ministerul Apărării a ales procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, întrucât produsul poate fi furnizat numai de un anumit ofertant, din motive tehnice, se arăta în anunţul de atribuire.

IAR Braşov este singurul producător de elicoptere militare şi comerciale din ţară, pentru care furnizează şi servicii de upgrade, mentenanţă şi piese de schimb.

IAR Braşov este un jucător important în industria aerospaţială din România încă din 1925. Societatea este activă şi în domeniul construcţiei de avioane uşoare (utilitare şi de agrement), baloane şi dirijabile.

Principalii clienţi ai IAR Braşov sunt statul român şi o serie de parteneri externi din Israel, Oman, Angola şi Pakistan.

Profitul brut al companiei braşovene IAR Ghimbav a scăzut anul trecut cu peste 50%, de la 3,556 milioane de lei la 1,633 milioane de lei, în condiţiile reducerii veniturilor totale cu 37,89%, de la 63,12 milioane de lei la 39,21 milioane de lei, în timp ce volumul cheltuielilor totale a scăzut cu doar 36,92%, de la 59,57 milioane de lei la 37,58 milioane de lei. Afacerile producătorului braşovean de elicoptere s-au restrâns în 2012 cu o treime, de la 62,37 milioane de lei la 41,61 milioane de lei.

Ministerul Economiei deţine 64,89% din acţiunile IAR Ghimbav.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aceste procesoare mai sunt utilizate de către elicopterele şi (aeronavele cu aripă fixă) avioanele, cam asa spunem noi, romanii!!!

    Detectoarele sunt eliberate pe mare şi trimit date acustice către procesor prin intermediul unui link VHF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb