Franţa abandonează procedurile judiciare împotriva unui fost ofiţer sirian suspectat de crime împotriva umanităţii

A.P.
Internaţional / 27 februarie 2021

Franţa abandonează procedurile judiciare împotriva unui fost ofiţer sirian suspectat de crime împotriva umanităţii

Justiţia franceză a abandonat procedurile judiciare împotriva lui Sami Kurdi, un fost ofiţer dezertor din armata siriană, suspectat de crime împotriva umanităţii în 2017, declară o sursă judiciară, confirmând astfel o dezvăluire a cotidianului Le Parisien, relatează AFP, citat de News.

O judecătoare de instrucţie antiteroristă pariziană a emis, la 25 ianuarie, o ordonanţă cu privire la abadonarea procedurilor împotriva acestui fost ofiţer, în vârstă de 33 de ani, care locuieşte la Caen.

Sami Kurdi a dezertat din armata siriană în februarie 2012 şi s-a alăturat rebeliunii. El a stat de vorbă cu AFP în 2012.

El a părăsit ţara în 2013 şi a reuşit să ajungă în Franţa în octombrie 2013 împreună cu soţia şi cei trei copii, pentru a depune o cerere de azil. Un al patrulea copil s-a născut ulterior.

Oficiul francez de protecţia refugiaţilor şi apatrixilor (Ofpra) i-a semnalat cazul justiţiei, suspectându-l de faptul că a comis sau participat la crime înainte de dezertare.

O procedură judiciară a fost deschisă împotriva sa în aprilie 2017, cu privire la "crime împotriva umanităţii, tortură şi crime de război".

Sami Kurdi a fost convocat în vederea unei inculpări la 19 iune 2018, însă a ieşit de la interogatoriu cu statutul de martor asistat, confirmă sursa judiciară citată.

Judecătoarea a semnalat încetarea investigaţiilor în decembrie 2018, potrivit ordonanţei cu privire la abandonarea procedurilor, consultată de AFP, însă, după un an şi jumătate de "linişte" în dosar, Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a cerut noi investigaţii, în august 2020.

Judecătoarea de instrucţie Stephanie Tacheau a preferat ca până la urmă să închidă dosarul, la 25 ianuarie, subliniind că "nicio victimă nu s-a manifestat, nicio crimă anume nu-i poate fi imputată, iar potrivit elementelor de la dosar a ales exilul în locul crimelor".

"Este o satisfacţie, însă rămânem profund şocaţi de deschiderea acestei anchete. El ar fi trebuit să se întâlnească cu instituţia judiciară într-un singur cadru, şi anume al victimei crimelor regimului lui Bashar al-Assad", declară pentru AFP avocatele Marie Dose şi Justine Levy, care l-au apărat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb