Franţa îngheaţă cheltuieli bugetare de un miliard de euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iunie 2012

Franţa intenţionează să-şi reducă deficitul public la 4,5% din PIB în 2012, de la 5,2% anul trecut.

Franţa intenţionează să-şi reducă deficitul public la 4,5% din PIB în 2012, de la 5,2% anul trecut.

Guvernul de la Paris va îngheţa, în acest an, cheltuieli în valoare de un miliard de euro (1,25 miliarde dolari), cu scopul atingerii obiectivului de deficit bugetar, anunţă ministrul delegat al bugetului, Jerome Cahuzac, adăugând că toate ministerele vor fi afectate de această măsură, cu excepţia celor considerate prioritare, adică Minis-terul Educaţiei şi cel al Internelor şi Justiţiei.

Cheltuielile statului francez sunt estimate, anul acesta, la circa 360 de miliarde euro (450 miliarde dolari), însă cifra ar putea fi modificată săptămâna viitoare.

"Trebuie să facem toate economiile posibile astfel încât să nu ne bazăm doar pe fiscalitate în redresarea ţării", a spus oficialul francez, menţionând că premierul Jean-Marc Ayrault a decis că anumite cheltuieli care au fost planificate nu vor mai fi făcute pentru moment.

Jerome Cahuzac a reamintit că preşedintele Francois Hollande şi-a fixat ca obiectiv un deficit bugetar zero în anul 2017, la sfârşitul mandatului său.

Tot ieri, Cahuzac a confirmat impozitarea cu 3% a dividendelor începând de anul acesta şi a anunţat că guvernul va anula, în luna octombrie, o majorare a taxei pe vânzări şi o scutire de taxă pentru cei bogaţi. În opinia sa, cele două măsuri care vor fi anulate au costat statul aproximativ 800 de milioane de euro (venituri bugetare pierdute în 2011).

Ministrul Finanţelor, Pierre Mos-covici, a afirmat, luni, că Franţa trebuie să găsească până la zece miliarde euro ca să-şi reducă deficitul public la 4,5% din PIB. În 2011, acest indicator a fost de 5,2% din PIB. Potrivit normelor europene, ţările din zona euro trebuie să-şi menţină deficitele bugetare sub pragul de 3% din PIB.

Menţionăm că Francois Hollande se pronunţă pentru scoaterea Europei din criză prin alte măsuri decât austeritatea, respectiv prin măsuri de stimulare a creşterii economiei, inclusiv prin alocarea pentru investiţii a fondurilor structurale europene neutilizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb